Heel Nederland Leest: Winterbloei

Gepubliceerd op: 4 november 2019 14:33

Nederland Leest

November is in de Bibliotheek de maand van Nederland Leest. In heel Nederland lezen we dan hetzelfde boek en wij geven dit cadeau aan alle volwassen leden en trouwe bezoekers.

Dit jaar is het cadeauboek Winterbloei, een verhalenbundel van Jan Wolkers over de natuur.

Zijn liefde voor de natuur

Winterbloei is een bijzondere bundel, samengesteld door Onno Blom, de biograaf van Jan Wolkers. Het bevat Wolkers' mooiste verhalen over de natuur, waaronder ook niet eerder uitgegeven werk, dagboekfragmenten en foto’s. In de verhalen spat zijn intense liefde voor alles wat leeft en groeit ervan af, maar ook zijn bezorgdheid over de toekomst.

Duurzaamheid

Het thema van Nederland Leest, Duurzaamheid, komt in Winterbloei naar voren in het voorwoord van Ronald Giphart (ambassadeur van Nederland Leest). In de persoonlijke columns van Aaf Brandt Corstius vertelt zij over Jan Wolkers en de (kwetsbare) natuur.

Benieuwd geworden naar Winterbloei? Kom dan snel naar de Bibliotheek en haal jouw cadeauboek op! Wees er wel snel bij, want op = op.