Herfstgedichten voorlezen voor kinderen

Gepubliceerd op: 24 september 2021 11:10

Onze leesconsulent zoekt kinderen die het leuk vinden om in de Buurttuin in Bennebroek op 12 oktober een herfstgedicht voor te lezen.

Suzanne heeft allemaal leuke gedichten over de natuur, de herfst, de tuin en andere leuke onderwerpen. Waarom vallen bijvoorbeeld in de herfst de blaadjes van de bomen? Omdat ze ruzie maken! En heb jij wel eens van olifantenjam gehoord? Samen met de kinderen zoekt Suzanne een gedicht uit en oefent met hen om voor te lezen. Thuis oefenen mag natuurlijk ook! Op dinsdagavond 12 oktober worden de gedichten vanaf 19:00 uur voorgedragen in de Buurttuin in Bennebroek.

Aanmelden

Aanmelden voor het gedichten voordragen kan tot uiterlijk 4 oktober via: suzanne.de.haas@bibliotheekzuidkennemerland.nl (ook de meester of juf mag kinderen opgeven, in overleg met ouders).

Publiek

Het voordragen start op 12 oktober om 19:00 uur. Als het weer iets minder goed is, wordt er gezorgd voor overkapping. De kinderen mogen ook publiek meenemen: ouders, opa’s en oma’s, tantes en ooms, neefjes en nichtjes; ze zijn allemaal welkom om 12 oktober te komen luisteren!

De Buurttuin bevindt zich achter het gebouw van Welzijn Bloemendaal aan Kerklaan 6 in Bennebroek.

Om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van de Buurttuin organiseren Welzijn Bloemendaal en andere partijen allerlei activiteiten voor de buurt. Een daarvan is het voordragen van gedichten door kinderen in samenwerking met Suzanne de Haas, leesconsulent op scholen voor de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.