Het Magazijn in Haarlem Centrum

Gepubliceerd op: 28 maart 2019 14:30

Het Magazijn in Haarlem Centrum

In de Bibliotheek Haarlem Centrum is de inrichting aangepast van het souterrain. Of beter gezegd: Het Magazijn!

Een plek die nieuwsgierig maakt? Heel goed. Loop gauw de trap af (of neem de lift) en ontdek wat Het Magazijn je allemaal te bieden heeft. Veertig extra studieplekken bijvoorbeeld. De Makkelijk Lezen/Young-collectie. En... vitrinekasten met bijzondere boeken en spullen uit de Bibliotheekhistorie. 

Behoeften

Als Bibliotheek vinden we het belangrijk om ons aanbod af te stemmen op de behoeften van onze leden en bezoekers. We merken dat die behoeften veranderen. Daar spelen we op in met de collectie en inrichting van de Bibliotheek. Door het verschuiven of opruimen van collectie ontstaat ruimte. We streven ernaar die optimaal te benutten binnen de bestaande mogelijkheden en huidige inrichting van het pand.

Verbeteringen

Ondertussen zijn we hard aan het werk om op de langere termijn het volledige potentieel van ons mooie pand te benutten. Zodat we echte verbeteringen kunnen realiseren en steeds meer en beter tegemoet kunnen komen aan waar bezoekers behoefte aan hebben, zoals voldoende werk- en studieplekken, ontmoetingsruimtes en stilteruimtes. 

Visualisatie: Bureau Julia