Het Verhalenboek van de Vijfhoek

Gepubliceerd op: 2 januari 2020 14:20

Verhalenboek

In september 2019 is Buurtzorg met Mirjam Touw als enthousiaste trekker, het project Het Verhalenboek van de Vijfhoek gestart. Het is een project voor zeventigplussers uit De Vijfhoek.

Iedere twee weken komt de groep bij elkaar in de Bibliotheek of in café De Vijfhoek om een kopje thee of koffie te drinken. Ze vertellen elkaar verhalen; hun eigen verhalen. Deze verhalen en gedichten gaan over hun wijk en hun straat. Hun dierbaren, over zoete herinneringen aan hun vroegere huis, over armoede, over grappige voorvallen. Het brengt gezelligheid en weemoed met zich mee. En veel herkenning. Na zes bijeenkomsten bestaat de groep al uit veertien wijkbewoners. Inmiddels blijft het niet bij bijeenkomsten waarop verhalen worden uitgewisseld en gaan de bewoners ook regelmatig met elkaar een dagje weg.

Project Verhalenboek

Het project Verhalenboek van de Vijfhoek wordt afgesloten met een expositie. Alle verhalen, gedichten, tekeningen en foto’s worden dan met iedereen in de stad gedeeld. Onder leiding van Mirjam richt de groep bewoners in de Doelenzaal van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland een expositie in op vrijdag 10 januari 2020. De tentoonstelling start om 14:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Je kunt gewoon naar binnen lopen, de entree is gratis.

De mooie lindebomen op het plein,
Maken je blij om naar te kijken.
Ieder seizoen weer anders.
De mooie lindebomen op het plein.
Met zijn prachtige kleuren,

an lichtgroen tot de herfsttinten .
De mooie lindebomen op het plein.
Maken je blij om naar te kijken.

— Gedicht van Marina