Hulp bij digitale vaardigheden

Gepubliceerd op: 28 april 2020 10:00

Hulp bij digitale vaardigheden

Nu we door het coronavirus afstand tot elkaar moeten houden, bieden digitale hulpmiddelen een uitkomst om met elkaar in contact te blijven. Digitaal Sterk! en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland helpen daarbij en zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Helpdesk Welkom Online
Deze helpdesk beantwoordt vragen zoals: hoe kan ik videobellen, hoe houd ik contact via social media. Maar ook: hoe doe ik online boodschappen en hoe kan ik online spelletjes spelen met anderen? Je kunt gratis bellen op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur met 088 - 344 2000. De helpdesk is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo en Samsung.

SeniorWeb
Lukt videobellen niet, loop je vast in WhatsApp of heb je een ander computerprobleem? Bel gratis op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur met 0800 - 0506. Op de website van SeniorWeb vind je ook handige video’s en informatie over hoe je online in contact met anderen kunt blijven.

Klik & Tik
Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is de cursus Klik & Tik - De basis iets voor jou. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op. Daarna kun je verder aan de slag met vervolgcursussen. Je leert dan werken met sociale media en nog beter zoeken op het internet. Er zijn ook cursussen Klik& Tik speciaal voor tablets.

Digitale overheid - Digisterker door doen!
Belastingaangifte doen, een toeslag aanvragen of je zorgverzekering bekijken. Steeds meer zaken regel je via je computer en met je DigiD. Op deze website vind je een stap-voor-stap-uitleg hoe je deze en andere zaken zelf kunt doen. Ook als je hiervoor een DigiD nodig hebt.

Hoe herken je nepnieuws
Er gaan veel onware of misleidende berichten rond over het coronavirus. Waarom maken mensen eigenlijk nepnieuws? En welke rol speel je zelf in de verspreiding? Leer nepnieuws te herkennen via de website van Mediawijsheid.nl