Hulp in tijden van corona

Gepubliceerd op: 6 mei 2020 14:10

Vrouw belt voor informatie

Door de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus komen mensen soms in de problemen.

Persoonlijke of praktische problemen, zoals boodschappen doen of de zorg voor een familielid. Ook kan het zijn dat je de informatie over corona niet meer begrijpt. Voor dit soort vragen en problemen kun je terecht bij een groot aantal organisaties. Zij kunnen je weer op weg helpen of doorverwijzen.

Bloemendaal

Welzijn Bloemendaal: #Coronahulp: kom in actie in Bloemendaal!
In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in de supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan. Heb je hulp nodig of wil je hulp aanbieden, neem dan contact op met Welzijn Bloemendaal.

Haarlem

Bellijn Altijd Contact
Voel je je alleen, heb je behoefte om met iemand te praten of heb je hulp nodig? De mensen van het belteam ‘Altijd Contact’ zitten voor je klaar en denken graag met je mee. Ze nemen de tijd en zoeken met jou naar praktische oplossingen voor je vragen en problemen. Het belteam wordt gevormd door DOCK, Haarlem Effect, SportSupport, Kennemerhart en Roads. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 – 13:00 uur via 088 – 855 51 75

BUUV
Veel mensen hebben het momenteel een stuk zwaarder dan anders. Bijvoorbeeld oudere, zieke en kwetsbare mensen. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan. Sommige mensen vinden het lastig om hulp te vragen. Gelukkig hebben heel veel mensen zich aangemeld bij BUUV die heel graag iets voor jou willen doen!

Sociale Wijkteam
Heeft u behoefte aan ondersteuning? Het Sociaal Wijkteam staat ook tijdens de Coronacrisis voor je klaar. Je kunt terecht voor al je vragen over werk, geldzaken, wonen, welzijn en zorg. Het Sociaal Wijkteam is iedere werkdag tijdens kantoortijden telefonisch en per mail bereikbaar.

De pastorale Luisterlijn
De pastorale Luisterlijn is opgezet door Stem in de Stad, Het Open Huis, het Stadsklooster, Antonius Gemeenschap, de Gidskerken (geloven in de stad kerken), de Grote of Sint Bavo kerk (PGH kerk), de Doopsgezinde kerk, de Groenmarktkerk en de diaconie van de PKN. De Luisterlijn is dagelijks te bereiken tussen 13.00 uur en 20.00 uur via telefoonnummer 023 3036 700.
 

Haarlem City Marketing
Een overzicht van Haarlemse initiatieven op het gebied van elkaar helpen vind je op de website van Haarlem Marketing.

Heemstede

WIJ Heemstede - Hulp en luisterend oor
Als je behoefte hebt aan een luisterend oor, kan er van maandag tot donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur gebeld worden met medewerkers van WIJ Heemstede op het speciaal hiervoor geopende telefoonnummer: 023 548 38 18.

Hillegom

Praatje maken
Maak je je zorgen door de Corona-maatregelen en wil je deze delen? Of gewoon af en toe even een praatje maken? Neem dan contact op met WelzijnsKompas!

Boodschappendienst
Raak je door de Corona-maatregelen geïsoleerd? Misschien durf of kan je niet meer naar de supermarkt of apotheek. En kun je niet terugvallen op familie of anderen die je bijstaan? Neem dan contact op met WelzijnsKompas!

Landelijk

Praatje maken
Ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, vragen hebben of gewoon graag een praatje willen maken kunnen bellen met ANBO (0348 46 66 66), KBO-PCOB (030 3 400 600) of het Rode Kruis (070 4455 888)

In je Uppie aan de Lijn
In deze tijd zijn veel mensen verstoken van contact. Gelukkig kun je toch anderen ontmoeten, in een groepsgesprek aan de telefoon. Het is een bijzondere ervaring om op deze manier met elkaar in contact te komen. Er is een gespreksleider en een thema.

Het Begint met Taal
Met kletsmaatjes lanceert ‘Het Begint met Taal’ een nieuwe vorm van online taalcoaching. Wekelijks of vaker hebben kletsmaatjes en nieuwkomers contact met elkaar via online tools, zoals Whatsapp of Skype. Samen oefenen ze de Nederlandse taal en delen ze wat hen bezighoudt. En dat is niet alleen goed voor hun taalontwikkeling maar gaat ook eenzaamheid tegen.