Jan Wolkers Prijs 2019

Gepubliceerd op: 24 oktober 2019 13:54

Jan Wolkers

De Jan Wolkers Prijs is een prijs die wordt toegekend aan de auteur van het beste Nederlandse natuurboek.

En de winnaar is...

Schrijver Marante de Moor heeft de Jan Wolkers Prijs 2019 gewonnen met haar boek Foon (dat ook te leen is als e-book). Het is de eerste keer dat de prijs naar een roman gaat. "Een roman die tot de verbeelding spreekt, waarvan elke pagina schreeuwt om doorlezen en verder bladeren. Een boek dat de lezer trakteert op prachtige vondsten en stilistische parels, geschreven met gevoel voor de poëzie van het bestaan", volgens de jury.

Over de Jan Wolkers Prijs

De Jan Wolkers Prijs is vernoemd naar de Nederlandse schrijver, beeldhouwer en natuurliefhebber Jan Wolkers (1925-2007). De winnaar wordt door een jury gekozen, bestaande uit Karina Wolkers (de weduwe van Jan Wolkers), Allard Stapel (WNF), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Daniel Gulpers (Vroege Vogels). De winnaar van de Jan Wolkers Prijs krijgt een geldbedrag van € 5.000 en een origineel literair portret, gemaakt door Siegfried Woldhek.

Greep uit de genomineerden

Eerdere winnaars

Liefhebber van Jan Wolkers?

Tijdens Nederland Leest kun jij je gratis cadeauboekje ophalen in de Bibliotheek. Het cadeauboek Winterbloei, is een bijzondere bundel natuurverhalen van Jan Wolkers. In de verhalen spat zijn intense liefde voor de natuur ervan af, maar ook zijn bezorgdheid over de toekomst. Kom naar de Bibliotheek en laat je net als Jan Wolkers inspireren door de natuur!