Kilometers lezen met de bieb

Gepubliceerd op: 26 maart 2019 14:30

Kilometers lezen met de bieb

Van maandag 18 maart t/m vrijdag 12 april doen de leerlingen van groep vijf en zes van 17 basisscholen in Zuid-Kennemerland mee met de Leeskilometerwedstrijd 2019. Vier weken lang gaan zij als echte boekenwurmen aan de slag om zoveel mogelijk bladzijdes te lezen.

100 blz. = 1 km.

De leerlingen houden gedurende de vier weken zelf bij hoeveel bladzijden ze dagelijks thuis lezen. Daar gebruiken ze hun eigen boekenwurm voor.
Aan het einde van de wedstrijd geven de leerlingen het aantal gelezen bladzijden door aan de leerkracht. Deze rekent het totaal aantal bladzijden van alle leerlingen om naar kilometers ( 100 blz. = 1 km.). De drie groepen die de meeste kilometers hebben gelezen, winnen een prijs.

De leukste boeken

Natuurlijk kunnen de kinderen voor de leukste boeken terecht bij de Bibliotheek. In de vestigingen in Haarlem Centrum, Haarlem Schalkwijk, Haarlem Oost, Haarlem Noord, Heemstede, Bloemendaal, Bennebroek en Hillegom zijn speciale Leeskilometerwedstrijdtafels ingericht met leuke jeugdboeken voor groep 5 en 6. Dat is wel zo makkelijk kiezen!