Kilometers lezen met de bieb

Gepubliceerd op: 7 maart 2018 11:00

Kilometers lezen met de bieb

Van maandag 12 maart t/m vrijdag 6 april doen de leerlingen van groep vijf en zes van tien basisscholen in Zuid-Kennemerland mee met de Leeskilometerwedstrijd 2018. Vier weken lang gaan zij als echte boekenwurmen aan de slag om zoveel mogelijk bladzijdes te lezen.

100 blz = 1 km

De leerlingen houden gedurende de vier weken zelf bij hoeveel bladzijden ze dagelijks thuis lezen. Daar gebruiken ze hun eigen boekenwurm voor.

Afbeelding Bioekenwurm

Aan het einde van de wedstrijd geven de leerlingen het aantal gelezen bladzijden door aan de leerkracht. Deze rekent het totaal aantal bladzijden van alle leerlingen om naar kilometers (100 blz. = 1 km.). De drie groepen die de meeste kilometers hebben gelezen, winnen de hoofdprijs: een bezoek van een populaire kinderboekenschrijver.

De leukste boeken

Natuurlijk kunnen de kinderen voor de leukste boeken terecht bij de Bibliotheek. In de vestigingen in Haarlem Schalkwijk, Haarlem Oost, Haarlem Noord en Hillegom zijn speciale Leeskilometerwedstrijdtafels ingericht met leuke jeugdboeken voor groep 5 en 6. Dat is wel zo makkelijk kiezen!

Winnaars

Vanaf maandag 12 maart gaan de leerlingen leeskilometers maken. De winnaars worden op maandag 14 mei bekendgemaakt.

We wensen alle groepen veel succes en natuurlijk leesplezier :-)!