Gepubliceerd op: 22 mei 2018 11:00

Meer plastic dan vissen in de zee? Nee!

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland steunt het project van scholiere Luna Kemper. Luna werkt niet alleen aan haar persoonlijke ontwikkeling, maar zet ook maatschappelijke thema’s op de kaart. Als Bibliotheek en partner van Haarlem Plastic Vrij juichen wij dit soort initiatieven toe.

Meer plastic dan vissen in de zee? Nee!

‘Mijn naam is Luna Kemper. Ik ben 16 jaar en zit in 5 vwo van het Coornhert Lyceum in Haarlem. In maart maak ik de reis van mijn dromen: ik ga dan in vijf weken door de Caraïben zeilen met Masterskip de Wylde Swan. Een groot avontuur, dat niet alleen een interessante aanvulling is op mijn schoolwerk, maar ook dé kans om onderzoek te doen in een omgeving die normaal bijna ontoegankelijk is: de zee!

Plasticvervuiling
Ik maak me al langer zorgen om het vele plastic afval in de zee. In de media kom je onwijs verontrustende berichten tegen. Zo wordt er wel gezegd dat er in 2050 waarschijnlijk meer plastic afval in de zee is dan dat er vissen in zwemmen! Dat mag niet gebeuren, vind ik! Plasticvervuiling probeer ik al tegen te gaan door afval te scheiden en met wat lokale acties. Maar ik wil méér doen! Geweldig dus dat ik nu op reis kan met het Masterskip Wylde Swan.
Aan boord van het schip is heel veel apparatuur waarmee ik tijdens mijn reis onderzoek ga doen. Ook zal ik filmpjes maken om mensen bewust te maken van plastic afval in het water. Op mijn website droomschip.nl lees je er meer over.

Wylde Swan
De Wylde Swan is een schip waarop leerlingen uit 4 havo en 4 en 5 vwo met interesse voor bètavakken hun school voortzetten tijdens een avontuurlijke zeilreis. Een interessante aanvulling op het lesprogramma , maar ook een mogelijkheid om praktisch aan de slag te gaan met bètavakken.

Over Haarlem Plastic Vrij
De Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Patronaat, Toneelschuur, Teylers Museum, Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, Hart en het Noord-Hollands Archief zetten zich in voor Haarlem Plastic Vrij. Samen met Circus Circulair, Dopper, De Groene Mug, NME, Spaarnelanden en de Vishal willen wij inwoners van Haarlem bewust maken van plastic afval. Dit doen we door onze organisaties zo veel mogelijk plasticvrij te maken en met vele andere duurzame initiatieven.
Haarlem Plastic Vrij wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Haarlem, J.C. Ruijgrok Stichting, Fonds NME en de Rabobank Haarlem en omstreken.