Met korting naar de Stadsschouwburg Haarlem

Gepubliceerd op: 8 april 2019 13:27

stadsschouwburg Haarlem

Lid van de Bibliotheek? Dan kun jij met korting naar één van deze voorstellingen in de Stadsschouwburg Haarlem.

Onderstaande voorstellingen kun je als lid van de Bibliotheek met korting bezoeken. Nadat je een voorstelling hebt gekozen, vul je rechts bovenin 'bieb' in bij actiecode. De korting op je tickets wordt automatisch verrekend bij het kiezen van de stoelen.

Noem het maar liefde

Muziektheater over verleiding, verlangen en het snakken naar echte liefdeAnniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in ‘Noem het maar liefde’, een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer, geïnspireerd op Arthur Schnitzlers Reigen (1900). Artistiek leider Michel Sluysmans regisseert met ‘Noem het maar liefde’ een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit. De voorstelling wordt voorzien van livemuziek door een band o.l.v. Viktor Griffioen.

Noem het maar liefde
Toneelgroep Maastricht
vrijdag 3 mei | 20:15 - 22:25 uur | Stadsschouwburg Haarlem

Turks Fruit

Naar de bestseller van Jan Wolkers. Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: ‘Turks Fruit’. Een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit liefdesverhaal zonder weerga.

Turks Fruit
Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper
Woensdag 8 mei | 20:15 - 22:05 uur | Stadsschouwburg Haarlem

Black. The Sorrows of Belgium I: Congo

Eerste deel uit trilogie ‘The Sorrows of Belgium’ geïnspireerd op een verslag van The Black Livingstone
In de trilogie ‘The Sorrows of Belgium’ zoomt regisseur Luk Perceval in op drie donkere passages uit de Belgische geschiedenis. Het eerste deel ‘Black’ gaat over de exploitatie van Congo onder Leopold II. In ‘Black’ wordt een reconstructie gemaakt van Sheppards reisverslag, geïnspireerd door de vurige lezingen die hij gaf om missiegeld te verzamelen. Zijn verhaal getuigt, naast een diepgewortelde angst voor het onbekende, van een alomtegenwoordig racisme.

Black / The Sorrows of Belgium
NTGent
Woensdag 15 mei | 20:15 - 22:25 uur | Stadsschouwburg Haarlem

De wereld volgens John

Een opzwepende mix van stand-up comedy, muziek, video en dansNa 'Race' en 'The Nation' maakt Eric de Vroedt een spin-off van succesvoorstelling 'The Nation': 'De wereld volgens John'. Deze voorstelling wordt een opzwepende mix van stand-up comedy, muziek, video en zelfs dans. De structuur lijkt op die van de film Trainspotting, waarbij de voorstelling start met het slot: de hoofdpersoon dood in het apenhok in de dierentuin. Hoe is dat gekomen en hoe is hij daar terechtgekomen? Het wordt een voorstelling met veel muziek, losjes geïnspireerd op ‘The Hairy Ape Show’ van Eugene O’Neill.

De wereld volgens John
Het Nationale Theater