Muziekcd's en games bij de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 24 januari 2019 12:05

muziekweb

De Bibliotheek is gestopt met haar eigen collectie muziekcd's. We sluiten aan bij de landelijke collectie van Muziekweb. Die is uitgebreider en actueler.

Per 11 februari 2019 heeft de Bibliotheek Zuid-Kennemerland geen eigen collectie cd's en muziekdvd's voor volwassenen en ook geen games meer in haar eigen collectie. Muziekcd's voor kinderen en regionale muziekcd’s (van muzikanten of componisten uit de regio Zuid-Kennemerland) kun je blijven lenen. Ook de bladmuziek blijft.

Account bij Muziekweb

We kiezen ervoor om bij de landelijke muziekbibliotheek Muziekweb aan te sluiten. Via Muziekweb kunnen we je namelijk een veelzijdigere en actuelere collectie bieden. Wil je muziek lenen via Muziekweb? Maak dan een account aan en koppel je Bibliotheekpas aan het account. Aan lenen van materialen via Muziekweb zijn kosten verbonden: bekijk hier de tarieven.

Ook games uit collectie

Ook met games zijn we gestopt. Games werden steeds minder uitgeleend. Ze vereisen bovendien veel technisch onderhoud en beheer. Over die expertise beschikken andere aanbieders van games meer dan de Bibliotheek.

Leeshoek Lezen & Luisteren

Als Bibliotheek vinden we het belangrijk om ons aanbod af te stemmen op de behoeften van onze leden en bezoekers. We merken dat die behoeften veranderen. Daar spelen we op in met de collectie en inrichting van de Bibliotheek. In de nieuwe leeshoek Lezen & Luisteren (op de plek waar eerst de cd's stonden), heb je de gelegenheid om een krant of tijdschrift te lezen en naar Muziekweb te luisteren.