NS Publieksprijs 2019

Gepubliceerd op: 20 november 2019 23:30

NS publieksprijs 2019

NS-hoofdconducteur Everhard Arends overhandigde de envelop met de winnende titel woensdagavond 20 november aan Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door.

En de winnaar is...

Rinkeldekink, geschreven door Martine Bijl. Het boek kreeg in totaal 33 procent van de stemmen. De prijs werd in ontvangst genomen door Berend Boudewijn, de weduwnaar van Bijl. 'Rinkeldekink' gaat over de hersenbloeding die zij kreeg in september 2015. Na haar langdurige herstel in een revalidatieoord, waar zij vrijwel alles opnieuw moest leren, bracht ze nog enkele maanden door in een ziekenhuis, waar ze behandeld werd voor depressie. Haar taalvermogen bleef onaangetast. Over therapeuten, over welzijnstaal, de valklas en de ergotherapie, over angsten en wanen, over hoe het voelt als iemand anders in je brein is gekropen en daar de boel dreigt over te nemen schrijft ze eerlijk, met wrange humor en zonder opsmuk.

Rinkeldekink is ook hier te leen als e-book. 

De genomineerden

Alle zes de boeken behoren tot de bestverkochte boeken in de periode 1 juli 2018 tot 1 juli 2019. In totaal werden 111.000 stemmen uitgebracht.