Programmeren voor kinderen

Gepubliceerd op: 1 oktober 2018 10:02

Programmeren voor kinderen

In de Bibliotheek kunnen kinderen digitaal prutsen: kennismaken met programmeren, hacken of apps bouwen. Daar zit namelijk een hele wereld van codes achter! Doe je ook mee mee met één van onze activiteiten?

Wat kun je met codes?

Met codes kun je van alles maken. Apps voor op je telefoon bijvoorbeeld. Maar ook een website of een game! Codes hebben steeds meer (onbewust) invloed op ons leven. Sterker nog, we kunnen bijna niet meer zonder. Toch weten een hoop mensen niet goed hoe codes werken. En dat moet veranderen, vindt de Bibliotheek. En daar kun je dus maar beter op jonge leeftijd mee beginnen.

Vanuit de Bibliotheek

Omdat programmeren zo belangrijk is voor de toekomst, organiseert de Bibliotheek Zuid-Kennemerland het hele jaar door laagdrempelige activiteiten voor kinderen. Het doel is om zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met nieuwe media, techniek, informatievaardigheden, veilig internetten en programmeren.