iPads voor gezinnen VoorleesExpress

Gepubliceerd op: 5 oktober 2020 15:00

iPads voor gezinnen VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 t/m 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Want als je de taal goed spreekt, kunt lezen en begrijpt, ben je beter in staat om verantwoorde keuzes te maken voor je eigen toekomst.

Er wordt voor de kinderen voorgelezen, taalspelletjes gedaan, en vrijwillige voorlezers gaan samen met de ouders aan de slag met taal en leesplezier. Dat doen ze door het gezin (thuis) te ontmoeten maar ook door (vooral in deze tijd) digitaal contact op te nemen en te houden. Niet ieder gezin beschikt over een computer of tablet waarmee contact kan worden onderhouden met de vrijwilliger die deze gezinnen ondersteunt. Juist in deze corona crisis is het van belang dat ook het contact met de gezinnen online kan plaatsvinden.

iPads voor gezinnen

Door iPads uit te lenen aan deze gezinnen, maken we het ook voor hen mogelijk te werken aan basisvaardigheden voor de kinderen. Basisvaardigheden die onmisbaar zijn om mee te kunnen doen in de maatschappij.
Hoe mooi zou het zijn om dit met jouw stem voor elkaar te krijgen!

Rabo Clubsupport & stem!

Ook dit jaar doen wij weer mee aan de Rabo Clubsupport. Elke stem is geld waard! Met de opbrengsten zorgen wij samen met De VoorleesExpress ervoor dat deze gezinnen iPads ter leen krijgen, zodat zij ook kunnen werken aan de basisvaardigheden.
Stemmen is mogelijk door in te loggen met je gegevens in de Rabobank app, of via de website. Via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport.