Stadsgedichten Willemien Spook

Gepubliceerd op: 13 december 2020 09:30

Stadsgedichten Willemien Spook

Willemien Spook schreef tijdens haar stadsdichterschap in Haarlem meer dan honderd gedichten. De bundel 'Stadsdochter' bevat een selectie van haar werk tijdens deze periode.

De bundel ‘Stadsdochter’ van Willemien Spook is op 23 november 2020 verschenen, de dag waarop Haarlem 775 geleden stadsrechten kreeg. Willemien Spook was van 2017 tot 2020 stadsdichter van Haarlem. In ‘Stadsdochter’ staat een selectie van gedichten die Spook tijdens haar stadsdichterschap schreef.

Beeld van Haarlem

”Samen vormen de gedichten een heel mooi beeld van Haarlem, van bijzondere gebeurtenissen en bekende en minder bekende plekken. En de gedichten geven ook een beeld van Willemien als persoon, als dochter van de stad”, zegt redacteur Joni Zwart. “Je ziet haar maatschappelijke betrokkenheid en haar liefde voor de kunst, maar ook haar fascinatie met het raadsel van de tijd als rode draden door de bundel lopen.”

Over Willemien Spook

Willemien Spook dicht en schrijft verhalen, geeft schrijfles en is beeldend kunstenaar.
De gedichtenbundel ‘Stadsdichter’ is te koop bij verschillende boekhandels in Haarlem en als fysiek boek te leen bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Ander werk van Willemien Spook