Start Kinderjury 2020

Gepubliceerd op: 6 maart 2020 10:20

Kinderjury 2020

Lees mee en kies het beste boek van 2019! Woensdag 4 maart zijn de Leesweken van de Kinderjury officieel van start gegaan.

Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar kunnen nu gaan lezen om uiteindelijk samen te bepalen wat het beste boek van 2019 wordt.

Leesweken

De periode voor de Kinderjury is opgesplitst in twee delen: de Leesweken en de Stemweek. De Leesweken zijn op 4 maart van start gegaan en duren t/m 10 mei. Misschien weet je nu al wat jouw favoriet is? Maar als je nog twijfelt of een nieuwe favoriet wil ontdekken, kijk dan eens naar het lijstje boekentips hieronder of neem hier kijkje op onze boekentipspagina voor kinderen. Hopelijk weet je straks tijdens de Stemweek, die op 11 mei begint, op welke boeken je gaat stemmen.

De Kinderjury

De Kinderjury is de enige kinderboekenprijs in Nederland voor en door kinderen. Alle kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar kunnen meedoen door te stemmen op hun favoriete boek(en). De deelnemers mogen op maximaal drie boeken stemmen die in 2019 voor het eerst zijn verschenen. Er zijn twee leeftijdscategorie├źn: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Op 24 juni wordt de winnaar bekendgemaakt. Het boek dat de meeste stemmen krijgt, wint dan de Publieksprijs van de Kinderboekenweek.

Deze zijn zeker het lezen waard!