Stem op de meest aansprekende foto’s

Gepubliceerd op: 10 december 2019 16:42

Welke foto’s uit onze provincie moeten volgens jou onderdeel worden van een nationale tentoonstelling van foto’s uit de Tweede Wereldoorlog?

Provincie Noord-Holland nodigt je van harte uit om op woensdag 15 januari een bijzondere fotopresentatie van de Noord-Hollandse canon bij te wonen en jouw stem te laten horen. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok.

Een beeld vertelt vaak zoveel meer dan woorden. Het roept emoties op, herinnert ons, beangstigt, maakt blij, shockeert, maar kan ook ontroeren en ons recht in onze ziel raken. In het kader van 75 Jaar Vrijheid organiseert het NIOD in 2020 een nationale tentoonstelling met de meest aansprekende foto’s uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de bijeenkomst op woensdag 15 januari kun je bepalen welke foto’s uit Noord-Holland een plaats moeten krijgen in die tentoonstelling.

Uitnodiging aan alle inwoners

Iedereen die in de provincie Noord-Holland woont kan deelnemen. Jong, oud, individueel of als groep. In een programma van in totaal 1,5 uur ontdek je op aansprekende wijze de verhalen achter de foto’s, laat je stem horen en kun je napraten met kenners, experts, ervaringsdeskundigen, nabestaanden en andere aanwezigen. Bij het aanmelden kun je kiezen uit één van de rondes.

Over De Tweede Wereldoorlog in vijftig foto’s

De bijeenkomst is onderdeel van een landelijke campagne van Platform WO2 in het kader van 75 Jaar Vrijheid. Initiatiefnemers zijn NIOD, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45, Oorlogsgravenstichting, Liberation Route Europe en Netwerk Oorlogsbronnen. Provincie Noord-Holland faciliteert de campagne en de bijeenkomst op 15 januari.

Woensdag 15 januari | 09:30 - 18:30 uur | Gratis
Provinciehuis Noord-Holland | Dreef 3