Thriller van het jaar 2021

Gepubliceerd op: 16 juni 2021 12:15

Van de honderden nieuwe thrillers in de nieuwe Detective en Thrillergids kregen er zes vijf sterren. Daaruit koos de jury de VN-Thriller van het Jaar.

Zes nominaties voor de VN-Thriller van het Jaar kreeg de jury dit keer voorgeschoteld. Hoeveel boeken dat zijn en welke, wordt bepaald door de individuele recensenten van de D&T-gids (Detective en Thrillergids). Zeventien doorgewinterde beoordelaars lazen dit jaar 353 (!) Nederlandstalige of in het Nederlands vertaalde spannende boeken. Zij bepalen zelf of een boek zo uitzonderlijk is, dat het de maximale vijf sterren krijgt. Uit de selectie van die vijf sterren boeken kiest de jury in onderling overleg het beste boek.

Die jury bestond dit jaar uit VN’s hoofdredacteur Ward Wijndelts, gidscoördinator Samuel Peperkamp, thrillerfanaten Anne Versloot en Marijn van der Jagt en juryvoorzitter Charles den Tex, de misdaadschrijver die vorig jaar vijf sterren kreeg voor de thriller Verloren vrouw en daarmee tevens de publieksprijs won.

Deze boeken kregen 5 sterren

Winnaar publieksprijs

VN-Thriller van het Jaar

  • Stephen King Later

    De jonge Jamie, die dode mensen kan zien, wordt door verschillende personen voor hun karretje gespannen waardoor hij te maken krijgt met het Kwaad.

    Gedrukt boek