ThuisBieb gaat sluiten

Gepubliceerd op: 29 mei 2020 13:00

ThuisBieb

De ThuisBieb gaat uit na 1 juni omdat nu de meeste bibliotheken weer (deels) open zijn voor publiek. De online Bibliotheek is natuurlijk ook nog steeds open en vanaf 1 juli is er weer een mooi aanbod voor iedereen in de VakantieBieb.

Wat is de ThuisBieb?

De ThuisBieb is een app met 100 e-books voor kinderen en volwassenen. Deze e-books zijn gratis te lezen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Hoe gebruik ik de ThuisBieb?

• Download de ThuisBieb-app
  • Nog geen account? Maak dan een account aan met je e-mail en je postcode. Je krijgt een activeringsmail, waarna je de app kunt gebruiken
  • Lege boekenkast? Dat klopt! Links bovenin kun je naar volwassenen of jeugd gaan en jouw nieuwe boeken uitzoeken
  • Let op: je kunt deze boeken alleen lezen via je telefoon of tablet
  • Heel veel leesplezier!

Meest gestelde vragen

Tot wanneer kan ik gebruik maken van de ThuisBieb?

Op dit moment zal de ThuisBieb geopend zijn tot 1 juni.

Wanneer kan ik de ThuisBieb downloaden voor Android?

Vanaf zaterdag 11 april is het mogelijk om de app ook in de Google Play Store te downloaden.

Hoeveel boeken mag ik lenen?

Alle 100 boeken zijn gratis te lezen. Er zit dus geen limiet aan het aantal boeken dat je mag lezen.

Kan ik de app ook op meerdere apparaten downloaden?

Je kunt de ThuisBieb op meerdere devices gebruiken, en kunt hiervoor ook dezelfde inlog gebruiken. Let er wel op dat de boekenkasten dan niet gelijk zijn aan elkaar: als je op apparaat A een e-book downloadt, staat deze niet automatisch ook op apparaat B.

Kan ik de ThuisBieb ook gebruiken als ik niet in Nederland ben?

Als je een Nederlandse postcode hebt, kun je gewoon gebruik maken van de app! Let wel op dat je gebruik maakt van wifi om hoge kosten te voorkomen.