Veel animo voor Participatiemarkt

Gepubliceerd op: 30 maart 2018 14:29

Mensen liepen er rond met stapels folders en pennen, maar vooral met een glimlach op hun gezicht. Op de Participatiemarkt in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk op 28 maart was het een drukte van belang.

Met een grote bel luidde Floor Roduner, wethouder van Sociale Zaken in Haarlem op 28 maart om 11:30 uur de start in van de derde Participatiemarkt in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk. Het was het startschot voor bezoekers om naar binnen te stromen en informatie te krijgen over werk, (Nederlands) leren of netwerken. Niet alleen voor werk kun je overigens op de Participatiemarkt terecht; ook als je vrijwilligerswerk zoekt of bijvoorbeeld iemand in je buurt wilt helpen. Niet alleen folders vielen in de smaak bij de bezoekers, ook de zelfgemaakte koekjes van de Haarlemse Koekfabriek en ‘gadgets’ als pennen en tomatenplantjes (!).

In samenwerking met de Bibliotheek

Natuurlijk was de Bibliotheek als medeorganisator zelf ook aanwezig op de Participatiemarkt. Niet alleen om mensen en organisaties met elkaar in contact te brengen, maar ook om de eigen diensten onder de aandacht te brengen. Wie interesse had om Nederlands te leren, te oefenen of te doceren, kon bij de marktkraam van de Bibliotheek informatie krijgen over de aanpak en tijden van de lessen en de boeken inkijken die tijdens de lessen worden gebruikt.

Deze derde editie van de Participatiemarkt is een initiatief van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Pasmatch Personeelsdiensten, Gemeente Haarlem en Gemeente Zandvoort.