Verklaring Afhaalbieb

Gepubliceerd op: 18 februari 2021 16:44

Verklaring van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland als reactie op de vragen en opmerkingen over specifieke boeken bestellen en afhalen.

De Bibliotheek is verplicht gesloten. We zijn blij dat onze leden toch via ons kunnen blijven lezen, zowel digitaal als op papier via onze Afhaalbieb. Natuurlijk is het niet ideaal. Net als bijvoorbeeld winkels (die via click & collect maar beperkte dienstverlening kunnen bieden) en sportscholen (‘gewoon’ even lekker sporten, dat kan nu niet: trainingen vinden online en soms buiten plaats) hebben wij te maken met strenge regels en flinke beperkingen. Binnen die beperkingen zoeken we steeds naar een optimum.

Doelstelling Afhaalbieb

Onze Afhaalbieb richt zich specifiek op mensen voor wie digitaal lezen minder bereikbaar is. Wij kiezen ervoor om ons reserveringssysteem en de Iguana-app op dit moment niet aan te zetten. We moeten kiezen, omdat het allebei arbeidsintensieve processen zijn. Met de Afhaalbieb kunnen we meer leden van dienst zijn en de wachttijd beperken. Het verwerken van reserveringen zou – vanwege de grote animo en de beperkte afhaalmomenten – de Afhaalbieb volledig verdringen. Mensen die online niet zo gemakkelijk hun weg vinden, zijn dan helemaal afgesneden van lezen via de Bibliotheek. De Bibliotheek wil die groep helpen, juist nu!

Toegang tot lezen

We krijgen van ‘afhalers’ positieve reacties op de Afhaalbieb. Onze deskundige medewerkers doen er alles aan om binnen de mogelijkheden toch aan specifieke wensen en voorkeuren te voldoen. Op die manier zetten wij ons – ondanks de sluiting – in voor toegang tot lezen voor iedere inwoner.