Vijfhoekkunstroute in de bieb

Gepubliceerd op: 24 mei 2018 09:30

Jumelagesteden

Tot 11 juni is het 'ongeluksgedicht' van Gert-Jan Kooren te zien op het Doelenplein bij de Bibliotheek Haarlem Centrum.

Van 19 tot en met 21 mei was de Vijfhoekkunstroute. Ook de Bibliotheek Haarlem Centrum deed hieraan mee. Naast foto’s en schilderijen die in de etalage stonden was ook dichter Gert-Jan Kooren actief. De Bibliotheek was met Pinksteren gesloten en daarom was hij al vrijdag en zaterdag present om mensen naar een woord voor zijn gedicht te vragen. Omdat het de 13e editie was vroeg Gert-Jan het publiek naar het 13e woord van de 13e bladzijde uit hun zojuist geleende boek. In het Pinksterweekeinde componeerde hij van deze woorden een fraai gedicht dat nog tot 11 juni tentoongesteld staat op het Doelenplein van de Bibliotheek.

Klik hier voor de wording van het gedicht.