Voorleestent op Bevrijdingspop groot succes

Gepubliceerd op: 6 mei 2022 11:00

Op donderdag 5 mei kon je op het Kinderfestival de Voorleestent bezoeken. Een tent vól met boeken voor kinderen.

Voorleesvrijwilligers waren aanwezig om verhaaltjes voor te lezen aan de kinderen in de tent. Binnen stonden banken, waar ouders met hun kinderen neer konden ploffen met één van de boekjes die er lagen. Een heerlijke uitvalsbasis om even de rust op te zoeken op het drukke festival.

Kinderen die op de bank opgekruld tegen hun vader aanzaten, terwijl hij in zijn ene hand een boek vast hield om voor te lezen, en in zijn andere hand het biertje dat hij net had gehaald. Kinderen die rond rennen en telkens een nieuw boek pakten om daarna heel hard terug te rennen naar hun ouders om te laten zien welke zij hadden uitgekozen. Buiten de tent konden ze een van de kleurplaten pakken en inkleuren bij de tafels.

Rondom de tent stonden kratten waar meer boeken in te vinden waren. Veel mensen maakten hier gebruik van om op het grasveld neer te strijken, een voorleesboek te pakken en zo heel even die rust te pakken, om daarna weer de drukte in te gaan bij één van de velen activiteiten die op het plein aanwezig waren. Kortom, de Voorleestent op het Bevrijdingspop was een groot succes.

De activiteiten in de Voorleestent werden mede mogelijk gemaakt door De Bibliotheek Zuid-Kennemerland, schrijfster Pauline Baartmans, uitgeverij Clavis, boekhandel De Vries Van Stockum en Bevrijdingspop Haarlem.

voorleestent voorleestent