Voorleeswedstrijd voor brugklassers

Gepubliceerd op: 5 april 2019 11:35

Read2Me! 2019

In maart was de Read2Me! voorleeswedstrijd voor brugklassers in de Bibliotheek. Een activiteit voor middelbare scholen om meer aandacht in de klas aan lezen en voorlezen te besteden.

Vijf scholen uit Haarlem deden mee: het Mendelcollege, het Stedelijk Gymnasium, het Coornhert Lyceum, het Eerste Christelijk Lyceum en de Internationale Schakelklas van het Sterrencollege.

Winnaar

Op de scholen hebben voorrondes plaats gevonden. Per school gaat één voorlees kandidaat door naar de lokale ronde in de Bibliotheek. Het was weer een spannende ronde! En heel moeilijk voor de jury met zoveel goede kandidaten. Nina Derks van het ECL won de prijs, een rugzak met fantastische boeken. Zij gaat door naar de Provinciale ronde op vrijdag 17 mei eveneens in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland te Haarlem.