Winnaars Kinderjury 2019

Gepubliceerd op: 26 juni 2019 15:38

Kinderjury 2019

Eerst was de leeslijst bekend, toen waren de leesweken, daarna de stemweek en nu is het dan eindelijk zover: de winnaars van de Nederlandse Kinderjury 2019 zijn bekend!

Winnaars Senaatsprijs

Er zijn twee winnaars bij de Senaatsprijs. In de categorie van 6 t/m 9 jaar is dat geworden... Juf Braaksel, geschreven door Carry Slee! Schaduw van de Leeuw, geschreven door Linda Dielemans is de winnaar in de categorie 10 t/m 12 jaar! 
De Senaatsleden van De Nederlandse Kinderjury hebben de winnaars gekozen. De Senaat is de speciale jury van 12 kinderen, één uit elke provincie, waarvan er dit jaar een uit Bennebroek kwam. De Senaatsleden hadden het maar druk afgelopen weken, ze moesten alle boeken lezen! 

Winnaars Publieksprijs

Ook bij de Publieksprijs zijn twee winnaar bekend gemaakt. In de categorie 6 t/m 9 jaar is dat geworden De Gorgels, geschreven door Jochem Myjer! In de andere categorie, van 10 t/m 12 jaar, heeft het boek Dummie de Mummie, geschreven door Tosca Menten gewonnen! In totaal is er bijna 30.000 keer gestemd op de boeken, en dat in één week tijd! Wow! Alle kinderen mochten op maximaal drie boeken stemmen die in 2018 zijn verschenen. 

Genomineerden Publieksprijs