Winnaars Schrijfwedstrijd Kinderboekenweek bekend

Gepubliceerd op: 1 december 2020 15:45

Winnaars Schrijfwedstrijd Kinderboekenweek bekend

Dit jaar konden kinderen in Zuid-Kennemerland tijdens de Kinderboekenweek deelnemen aan de Schrijfwedstrijd van de Bibliotheek. Deelnemers moesten hiervoor het verhaal afmaken waarvoor Rian Visser het begin had geschreven. In de periode van 30 sept. t/m 19 okt ontvingen we in totaal 141 inzendingen. De jury heeft ze allemaal gelezen en na lang wikken en wegen zijn de winnaars uitgekozen.

De wedstrijdformulieren met de verhalen stroomden van alle kanten binnen. Veel kinderen leverden hun formulier in bij een Bibliotheek in de buurt. Zij gingen dan naar huis met een mooie oranje veerpen als cadeautje. Er zaten pakketjes bij van scholen waarbij meerdere kinderen per groep meededen. Ook via de mail ontvingen we verschillende inzendingen.

Leuke en grappige verhalen

Na 19 okt. mocht je niet meer inzenden en kon de jury beginnen met lezen. 141 verhalen: getypt, met de hand geschreven en soms met tekeningen erbij. Door de verhalen maakte de jury echt een tijdreis: van de dino’s naar de Tweede Wereldoorlog, van de Middeleeuwen naar de Riddertijd. Met een tijdmachine, lift of zelfs een magische metro als vervoersmiddel. En wat een mooie, grappige en leuke verhalen. Het werd de jury niet makkelijk gemaakt!

Waar heeft de jury op gelet?

De jury bestond uit Suzanne, Anja, Joanneke en Anne van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Zij hebben de winnaars van de eerste ronde gekozen. Rian Visser heeft uit deze tussentijdse winnaars de uiteindelijke winnaars gekozen. Bij het beoordelen van de verhalen hebben ze gelet op originaliteit, personages, loop van het verhaal en schrijfstijl. Ze hebben niet op schrijffouten gelet. Alle schrijvers maken fouten. Voordat een verhaal gedrukt wordt, haalt een redacteur altijd de fouten eruit. Foutjes zijn dus niet erg.

En de winnaars zijn…

Hoe moeilijk het ook was, uiteindelijk zijn er vier winnaars uitgekozen. Dit zijn ze:

1e prijs
Franka Mosch, 12 jaar

Zij heeft een boekenpakket gewonnen dat is samengesteld door Kinderboekwinkel Kiekeboek + een exclusieve rondleiding door Teylers Museum.

2e prijs
Thijs Weeda, 9 jaar
Sarah Wieberdink, 10 Jaar
Freya van der Werf, 10 jaar

Zij hebben een speciaal door Kiekeboek samengesteld boekenpakket gewonnen.

Van harte gefeliciteerd!

Allemaal winnaars

We kunnen ons voorstellen dat de andere deelnemers een beetje balen. Maar, je mag ook trots op jezelf zijn. Wij vinden namelijk dat alle kinderen die een verhaal hebben ingestuurd, winnaars zijn! Er zaten zo veel goede verhalen bij en de jury kon duidelijk zien dat iedereen enorm z’n best heeft gedaan. Daarom willen we graag alle deelnemers bedanken voor het meedoen én… blijf vooral schrijven!