Write for Rights

Gepubliceerd op: 3 december 2021 13:03

Write for Rights

Tijdens de jaarlijkse schrijfactie van Amnesty sturen mensen van over de hele wereld brieven tegen onrecht. Ook jij kan meehelpen met schrijven. Bestel snel jouw pakketje om mee te helpen een einde te maken aan onrecht.

Wereldwijd worden mensen onterecht gevangengezet of bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten. De Write for Rights-actie is opgezet om dit onrecht te stoppen. Elk jaar in december schrijven mensen overal ter wereld miljoenen brieven voor tien personen die onze hulp nodig hebben. Brieven aan autoriteiten om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet én kaarten aan de tien personen zelf, om hen een hart onder de riem te steken.

Help mee!

Door de massale stroom brieven en kaarten vanuit de hele wereld zorgen we voor verandering voor deze mensen. Tijdens Write for Rights kiest Amnesty tien mensen uit voor wie wij wereldwijd speciale aandacht vragen. Wil jij ook meehelpen? Dat kan! Bestel gratis je thuisschrijfpakketje via de website van Amnesty. In de Bibliotheken Haarlem Centrum, Haarlem Noord, Haarlem Schalkwijk, Heemstede Bloemendaal staat een speciale brievenbus. Hier kan je de brieven uiteindelijk weer inleveren.

Alles over Write for Rights lees je op Amnesty.nl.