Zalenverhuur

Monumentale zalen te huur

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland biedt in hartje Haarlem sfeervolle en professionele ruimtes aan voor vergaderingen, workshops, trainingen, lezingen of lunches.

De Bibliotheek Haarlem Centrum is dé ideale locatie voor een dag brainstormen, teambuilden of vergaderen in een inspirerende omgeving. Onze ruimtes hebben elk een uniek interieur en een eigen sfeer. Multimediafaciliteiten staan tot je beschikking.

De Doelenzaal

Doelenzaal

Het Doelengebouw bood vanaf 1563 huisvesting aan de Haarlemse Schutters die de stad verdedigden tegen aanvallen van buitenaf. Je kunt in de voetsporen treden van Ripperda, commandant van Haarlem tijdens het beleg van 1572, en onder de monumentale schouw achter het katheder plaatsnemen.

De Doelenzaal is geschikt voor groepen van 20 tot 120 personen en voorzien van alle moderne faciliteiten.

Meer informatie en tarieven

De Gele Kamer

De Gele Kamer, Haarlem Centrum

De Gele Kamer in de Bibliotheek Haarlem Centrum heette oorspronkelijk de Krijgsraadkamer. Het goudleerbehang is reeds lang vervangen door andere bekleding. De kamer is voorzien van een prachtige schouw en portretten van bibliothecarissen van Haarlem, waaronder dat van de allereerste bibliothecaris Abraham de Vries, die de Costerverzameling heeft aangelegd.

• De Gele Kamer is geschikt voor groepen tot 20 personen en voorzien van alle moderne faciliteiten.

Het Medialab

Het Medialab, Haarlem Schalkwijk

Het Medialab in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk is de ideale plek voor computertrainingen, taalcursussen, of interactieve workshops. De Bibliotheek is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft gratis parkeergelegenheid voor de deur. Het Medialab telt 15 pc’s en heeft een docenten-pc met geluidsinstallatie en beamer.

Informatie en reserveringen

Voor meer informatie en reserveringen kun je contact opnemen met de facilitaire dienst van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland via telefoonnummer 023-511 53 00 of stuur een e-mail.

Greenkey

De Bibliotheek Haarlem Centrum is in het bezit van het gouden Greenkey certificaat. Greenkey is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatiebranche, waarbij op basis van objectieve normen de duurzaamheid van een bedrijf wordt gekeurd.
In onze zalen ziet u dit terug door het gebruik van duurzame koffie en thee. Bij onze lunches wordt standaard duurzaam fruit, duurzame melk en duurzame vruchtensappen aangeboden. Indien gewenst bestaat de mogelijkheid om de gehele lunch duurzaam aan te bieden. Daarnaast zijn zowel de Doelenzaal als de Gele Kamer voorzien van energiebesparende LED-verlichting.