Klik & Tik-cursus

Klik & Tik

Een reis boeken, e-mailen en bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via het internet en dus op de computer. Maar wat doe je als je dat moeilijk vindt? Klik & Tik bij de Bibliotheek in Heemstede is een basiscursus voor iedereen die niet of nauwelijks met de computer werkt, maar dit wel graag wil gaan doen.

Waar bestaat Klik & Tik uit?

  1. Tijdens de eerste module maak je kennis met de computer. Je leert in een paar hoofdstukken de basisfuncties van de computer gebruiken. Als je weinig met een computer hebt gewerkt, ga je eerst met deze module aan de slag. De onderwerpen van deze module: computer aanzetten, typen, klikken, websites bekijken.
  2. Je maakt in de tweede module kennis met het internet en e-mail. Je leert hoe je het internet moet gebruiken. Maar ook hoe je een e-mail moet schrijven en versturen.
    De onderwerpen van deze module: E-mailen, downloaden, zoekmachines en browsers.
  3. In de derde module maak je kennis met social media. In zeven hoofdstukken leer je hiermee werken en hoe je online netwerken veilig gebruikt.
    De onderwerpen in deze module: Facebook, WhatsApp en Skype.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus duurt vijf weken, waarin je elke week anderhalf uur aan de slag gaat. Tijdens deze weken kun je thuis ook verder oefenen. Aan het begin van de cursus kijk je samen met de cursusbegeleider bij welke module je wilt beginnen.
Je krijgt les in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke diploma-uitreiking.

Moet ik iets aanschaffen?

Het is mogelijk om een werkboek aan te schaffen voor € 10 (niet verplicht). Tijdens de cursus kun je gebruik maken van de computers van de Bibliotheek, maar je mag natuurlijk ook jouw eigen laptop of tablet meenemen.

Agenda cursussen 'Klik & Tik'