Educatief Jaarprogramma voor- en vroegschoolse educatie

Voor de voor- en vroegschoolse educatie in Bennebroek, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Spaarndam, en Zandvoort heeft de Bibliotheek een uitgebreid educatief aanbod. Voor elke leeftijd is er een programma .

Voorlezen in de voorschoolse periode van kinderen is belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat voorlezen aan dreumesen en peuters 8% van de leesprestaties op school verklaart. Het stimuleert de taalontwikkeling en de fantasie en wat ook heel belangrijk is: voorgelezen worden is heel erg leuk!

De Bibliotheek heeft een grote collectie prentenboeken en voorleesboeken. Voor de kinderopvang en de kleutergroepen van het primair onderwijs is er bovendien de vertelcollectie om het voorlezen nóg leuker te maken. Hierin zitten vertelplaten en vertelkastjes, voorleestassen, thematassen, reuzenprentenboeken, voelprentenboeken en digitale prentenboeken.

Voor de peuters bieden we een Bibliotheekbezoek aan. Centraal staat het prentenboek Pip en Posy en de lievelingsknuffel van Axel Scheffler. Muis Posy gaat logeren bij haar vriendje Pip, het konijn. 's Avonds blijkt dat ze haar knuffel is vergeten. Dan kan ze echt niet slapen! Gelukkig weet Pip een goede oplossing.

Contact
Saskia de Jong
Adviseur geletterdheid
023-511 5402
saskia.de.jong@bibliotheekzuidkennemerland.nl

Gery Verlinden
Educatieconsulent 0 - 4 jaar
023-511 5405
gery.verlinden@bibliotheekzuidkennemerland.nl


 

Vertelcollectie

Voorlees Express

Voorlees Express

Wij werken samen met de VoorleesExpress Haarlem. Wil je meer informatie over de VoorleesExpress?

Landelijke campagnes

Mediawijsheid

Bibliotheekbezoek

BoekStart

Abonnementen, voorwaarden en tarieven