Trainingen en inspiratie

training en informatie

Wij bieden diverse trainingen aan voor pedagogisch medewerkers op het gebied van voorlezen. Zo leg je een goede basis voor een leven lang leesplezier!

De twee trainingen worden gegeven op het gebied van leesplezier en de leesomgeving. Waarom is voorlezen zo belangrijk? Wat je lees je voor aan een baby, dreumes en peuter? En hoe die je dit eigenlijk? Verder worden er veel lees- en taalspelletjes gegeven, en worden je vragen beantwoord over bijvoorbeeld meertaligheid. Daarnaast zijn er twee inspiratiebijeenkomsten die je kunt bezoeken. Een rondom de Kinderboekenweek en een rondom de Nationale Voorleesdagen.

Training Interactief Voorlezen

In de training Interactief Voorlezen oefen je aan de hand van korte, praktische opdrachten:

  • hoe je goed interactief voorleest;
  • hoe je rekening houdt met minder taalvaardige kinderen;
  • welke boeken geschikt zijn voor interactief voorlezen;
  • of je 'toneel' moet spelen en gekke stemmetjes moet opzetten;
  • en meer...

Duur: 2,5 uur op locatie. 
Kosten: € 385 voor 12 personen

Meer informatie of deze training volgen? Neem gauw contact met ons op.

Training Prentenboeken en Woordenschat

In de training Prentenboeken en Woordenschat werk je op een praktische manier aan de ontwikkeling van de woordenschat van jonge kinderen. Je leert hoe je kinderen op een leuke manier bij het verhaal betrekt die nog niet zo veel taal tot hun beschikking hebben. Hoe je herhaald voorlezen op de juiste manier inzet en hoe prentenboeken daarbij kunnen helpen.

Duur: 2,5 uur op locatie
Kosten: € 385 voor 12 personen

Meer informatie of deze trainig volgen? Neem gauw contact met ons op.

Inspiratieavond Kinderboekenweek

Ben je op zoek naar goede ideeën voor de Kinderboekenweek? Kom naar onze inspiratieavond. Na afloop ga je naar huis met tips, de leukste boektitels en originele lesideeën, waar je meteen mee aan de slag kunt in jouw groep.

Inspiratieavond Nationale Voorleesdagen

Ben je op zoek naar goede ideeën voor De Nationale Voorleesdagen? Maak een feestje van deze dagen met de tips en ideeën die je opdoet tijdens deze Inspiratieavond.

Inspiratiemiddag

Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie, ideeën en praktische tips over bijvoorbeeld voorlezen met een vertelkastje en de werkvormen die je kunt inzetten.