Jeugd & jongeren

Lekker lezen & leren

Meer collectie

De Bibliotheek voor jeugd & young adults

Zoek je inspiratie voor een leuk boek of wil je oefenen met leren lezen? Moet je voor school aan de slag of wil je nóg meer nieuwe dingen leren? Hier vind je alle informatie die voor jou handig is. 

Kijk bij jouw leeftijd voor leuke boeken & informatie

Winterse boekentips

Brrr, wat is het koud buiten! Tijd om lekker met een dekentje en een boek op te bank te zitten. Kom snel naar de bieb en haal jouw stapel boeken voor deze winterdagen!

Heb jij deze al gelezen?

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan! Hier vind je allemaal handige tips om van voorlezen echt een feestje te maken.

Bekijk de tips hier

Engelse young adult boeken

Lees je liever in het Engels? Dan vind je hier heel veel boekentips voor jou! Van romans en fantasy tot thrillers.

Bekijk de boeken hier

Oude kinderboeken vs nieuwe kinderboeken

Ouders zijn vaak enthousiast over hun favoriete kinderboek van vroeger. Toch zijn de 'klassieke' jeugdboeken van vroeger vaak helemaal niet meer van deze tijd.

Deze boeken wil je wél lezen!

Welke kinderboeken vielen er in de prijzen?

2022 was een prachtig boekenjaar! De winnaars van prijzen als de Gouden Griffel en het Gouden Penseel en de Kinderjury zijn stuk voor stuk pareltjes. Ken je deze al?

Bekijk alle prijswinnaars

'Programmamaker Lezen' Suzanne geeft tips

Moeilijke lezer of boekenworm? Ik geef tips over hoe je lezen voor je kind (nog) leuker maakt. Of minder vervelend; het is maar net wat je uitgangspunt is.

Lees alle blogs

Opgaan in het Voorleeshuisje

Heb jij dit houten huisje al zien staan in de Bibliotheek? Je kunt er samen met jouw kind gratis gebruik van maken! Wat het is, en waarom dit in de bieb staat lees je hier.

Lees meer

Laat je verrassen door de Jeugdwand

De jeugdwand is een plek waar kinderen gestimuleerd worden om nieuwsgierig te zijn. Open dus gerust alle deurtjes en laatjes.

Doe je mee?

Wat is er te doen?