Jeugd & jongeren

Lekker lezen & leren

Meer collectie

De Bibliotheek voor jeugd & young adults

Zoek je inspiratie voor een leuk boek of wil je oefenen met leren lezen? Moet je voor school aan de slag of wil je nóg meer nieuwe dingen leren? Hier vind je alle informatie die voor jou handig is. 

Kijk bij jouw leeftijd voor leuke boeken & informatie

Gameboeken

kinderen lachen achter in de auto

Wat nou als je van gamen houdt, maar lezen ook erg leuk vindt? Dan ga je natuurlijk een gameboek lezen!

Bekijk ze allemaal

Een betere wereld

wk voetbal

De klimaatverandering is een heel groot ding waar we allemaal mee te maken hebben, en waartegen we allemaal ons steentje aan bij kunnen dragen. Wat wordt jouw volgende actie voor een betere wereld?

Bekijk de boekentips

Engelse boeken

Misschien vindt je lezen in het Engels veel fijner dan een Nederlands boek. Gelukkig heeft de bieb deze boeken ook in de collectie.

Bekijk ze allemaal

Triceratops in de bieb

Deze zomer brengt de Triceratops een bezoek aan de Bibliotheek! In 2013 deed Naturalis een opmerkelijke ontdekking: een complete kudde triceratopsen werd gevonden in de Verenigde Staten.  Tijdens de zomerperiode heb je de kans om één van de kudde van dichtbij te bewonderen in de Bibliotheek Haarlem Centrum.

Kom ook langs

Booktok

Ben je op zoek naar de boeken die je op BookTok voorbij ziet komen? Dan zit je hier goed! Hier vind je alle booktokboeken in onze collectie.

Naar jouw favoriet

'Programmamaker Lezen' Suzanne geeft tips

Moeilijke lezer of boekenworm? Ik geef tips over hoe je lezen voor je kind (nog) leuker maakt. Of minder vervelend; het is maar net wat je uitgangspunt is.

Lees alle blogs

Opgaan in het Voorleeshuisje

Heb jij dit houten huisje al zien staan in de Bibliotheek? Je kunt er samen met jouw kind gratis gebruik van maken! Wat het is, en waarom dit in de bieb staat lees je hier.

Lees meer

Laat je verrassen door de Jeugdwand

De jeugdwand is een plek waar kinderen gestimuleerd worden om nieuwsgierig te zijn. Open dus gerust alle deurtjes en laatjes.

Doe je mee?

Wat is er te doen?