Week van de Mediawijsheid

Wanneer sta jij 'aan' of 'uit'?

Browsen of met je boek in bed?

Apps, chats en digitale tools. Je kunt er zo veel mee. Maar soms nemen de apparaten het van je over. Zit je zomaar een uur te scrollen of te gamen, terwijl je je had voorgenomen om je boek uit te lezen. Ouders, leraren, kinderen en vrienden: laten we van elkaar leren en elkaar helpen. Tijdens de Week van de Mediawijsheid stellen we daarom de vraag: Wanneer kies jij om 'aan' of 'uit' te staan?

Slim met social media

Voor het eerst zelfstandig online, hartstikke leuk! Maar het is ook best spannend. Hoe ga je verstandig en slim om met social media? Je hoort het in de podcast.

Opvoeden in tijden van Fortnite

Veel ouders worstelen met opvoeddilemma's over gamen en schermtijd. En geef je zelf het goede voorbeeld? Psycholoog en kindercoach Klaartje Cuppen geeft tips.

Boekentips: van gamen tot vloggen

Bekijk meer boekentips

Wat heb jij geleerd van YouTube?

Is YouTube ook zo geliefd bij jullie thuis? Niet gek, want vloggers zijn vaak ware helden voor kinderen. En trouwens, van veel video's kun je ook nog iets opsteken. Tim, Alexander en Lotte kruipen voor de camera en vertellen ons hoe zij YouTube gebruiken. En wat ze ervan hebben geleerd!

 

 

Wij zijn nieuwsgierig...