Meemaakpodium

Open podium voor kunst en cultuur

Laat jouw idee groeien

Welkom op het Meemaakpodium. Een open podium voor iedereen die houdt van kunst en cultuur. Een plek waar je kunt dromen én doen! Heb je een droom, idee of plan om jouw omgeving beter of mooier te maken? Zet dan hier de eerste stap of zet de puntjes op de i. En laat jouw idee of publiek groeien. Beginner of gevorderd? Iedereen is welkom. 

Wat is het Meemaakpodium?

De Bibliotheek is een plek van en voor iedereen. Maar weet je dat je er ook andere mensen kunt ontmoeten om samen iets nieuws te leren, dingen te maken of je creatieve talenten te ontwikkelen? Waar dan? Op het Meemaakpodium! Een open cultureel podium voor en door jou en andere enthousiaste mensen.

Ook een goed idee?

Heb je een droom, idee of plan voor het Meemaakpodium? Laat het ons weten. Dan kijken we samen hoe we jouw initatief een stap verder brengen. En wie weet, zet je iets moois neer samen met anderen in jouw buurt! Je hoeft niet veel ervaring te hebben, het podium is er voor beginners en gevorderden. 

Voor wie? 
Het Meemaakpodium is er voor de weters, de makers en de regelaars. Of je nu graag verhalen vertelt, veel leest of alles weet over een bepaald onderwerp óf een creatieve maker bent op het gebied van beeldende kunst, theater, dans of muziek. Bij het Meemaakpodium kun je terecht. Ben je zelf niet zo’n podiumbeest? Ook dan ben je van harte welkom. De mensen achter de schermen zijn net zo waardevol als die in de schijnwerpers. 

Het Meemaakpodium presenteert...

Berberse gemeenschap | Mohamed Bouzia

Berberse gemeenschap | Mohamed Bouzia

Mohamed Bouzia is documentairemaker, journalist, docent,
lid van de Participatieraad en nog meer. Op het Meemaakpodium organiseert hij lezingen voor de Berberse gemeenschap.

Hiphop | Woord voor Woord

Hiphop | Woord voor Woord

Bram Kraefft startte samen met Quentin Breger Woord voor Woord. Op het Meemaakpodium bouwen zij aan een levendige hiphopcommunity in Haarlem.

Kijk terug: Helden & Hordes met Patrick Kicken

Over Helden & Hordes

Helden & Hordes is de podcast waarbij Eddy Boom met bijzonder gemotiveerde mensen in gesprek gaat. Mensen die ergens voor durven te staan, ook als dat inhoudt dat ze daar alleen voor staan. Die 200% toewijding willen geven voor 1% groei.

In de special Helden & Hordes Life onderzoekt Eddy hoe je weerbaar blijft in crisistijd.


De boekentip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Michiel de Vos en Yvonne Haneman van Ground8 en Studio Cocreatie. Samen met de buurt werken zij aan een levendig Schalkwijk.

Bekijk de tip

Het Meemaakpodium is mogelijk dankzij subsidie van