Meemaakpodium

Open podium voor kunst en cultuur

Laat jouw idee groeien

Welkom op het Meemaakpodium. Een open podium voor iedereen die houdt van kunst en cultuur. Een plek waar je kunt dromen én doen! Heb je een droom, idee of plan om jouw omgeving beter of mooier te maken? Zet dan hier de eerste stap of zet de puntjes op de i. En laat jouw idee of publiek groeien. Beginner of gevorderd? Iedereen is welkom. 

Kijk terug: Woord voor Woord

De Bibliotheek presenteert: Woord voor Woord

Hiphopcommunity Woord voor Woord presenteerde op 23 juni een nieuwe generatie rappers. Je kunt dit online evenement - een samenwerking met debatcentrum de Pletterij in Haarlem - terugkijken.

Wat is het Meemaakpodium?

De Bibliotheek is een plek van en voor iedereen. Maar weet je dat je er ook andere mensen kunt ontmoeten om samen iets nieuws te leren, dingen te maken of je creatieve talenten te ontwikkelen? Waar dan? Op het Meemaakpodium! Een open cultureel podium voor en door jou en andere enthousiaste mensen.

Ook een goed idee?

Heb je een droom, idee of plan voor het Meemaakpodium? Laat het ons weten. Dan kijken we samen hoe we jouw initatief een stap verder brengen. En wie weet, zet je iets moois neer samen met anderen in jouw buurt! Je hoeft niet veel ervaring te hebben, het podium is er voor beginners en gevorderden. 

Voor wie? 
Het Meemaakpodium is er voor de weters, de makers en de regelaars. Of je nu graag verhalen vertelt, veel leest of alles weet over een bepaald onderwerp óf een creatieve maker bent op het gebied van beeldende kunst, theater, dans of muziek. Bij het Meemaakpodium kun je terecht. Ben je zelf niet zo’n podiumbeest? Ook dan ben je van harte welkom. De mensen achter de schermen zijn net zo waardevol als die in de schijnwerpers. 

Online programma's


Het Meemaakpodium presenteert...

Community Carrousel

Community Carrousel

Schalkwijk mooier en fijner maken; daar kan iedereen aan bijdragen. Heb je een idee of initiatief voor Schalkwijk, doe dan mee met de online Community Carrousel van Ground8 en Studio Cocreatie. Daarin onderzoeken we samen hoe jij jouw initatief een stap verder brengt of realiseert.

Hiphop | Woord voor Woord

Quentin Breger (28) en Bram Kraefft (20) zijn de bedenkers van hiphopcommunity Woord voor Woord. Tot voor kort vaak te vinden in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, maar toen kwam het coronavirus. Geen punt voor deze mannen. In no-time startten ze de Thuissessies, waarbij hiphoppers online muziek met elkaar maken.


De boekentip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Michiel de Vos en Yvonne Haneman van Ground8 en Studio Cocreatie. Samen met de buurt werken zij aan een levendig Schalkwijk.

Bekijk de tip

Het Meemaakpodium is mogelijk dankzij subsidie van