Nieuws

Het nieuws komt naar je toe. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

• Printen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

11 juli 2018

In de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk kun je tijdelijk niet printen. Dit heeft te maken met de werkzaamheden in het pand.

Bekijk details van Printen in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

• Winnaar Kinderjury 2018 bekend

27 juni 2018

Na twee maanden in spanning afwachten is het dan zover. De winnaar van de Kinderjury 2018 is bekend. Duizenden kinderen hebben gestemd op hun favoriete boek.

Bekijk details van Winnaar Kinderjury 2018 bekend

• Herinrichting van de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

14 juni 2018

Werkzaamheden in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

Bekijk details van Herinrichting van de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

• Plastic vissen in het Spaarne

30 mei 2018

Een schoen, een autoband, piepschuim, lege flesjes en zelfs flessenpost werden op zaterdag 26 mei uit het Spaarne gevist tijdens Haarlem Plastic Vissen.

Bekijk details van Plastic vissen in het Spaarne

• Boekuitwisseling jumelage steden

22 april 2018

Zaterdag 21 april was de jaarlijkse boekuitwisseling van Bibliotheken tussen de zustersteden Osnabrück, Angers en Haarlem. Deze Duitse en Franse boeken voegt de Bibliotheek daarna toe aan haar collectie.

Bekijk details van Boekuitwisseling jumelage steden

• Voorleestips

2 maart 2018

Je kind voorlezen. Het klinkt gemakkelijk, maar valt soms nog best tegen. Leesconsulent Suzanne de Haas-Lor geeft tips om van voorlezen een feestje te maken.

Bekijk details van Voorleestips

• Vrijwilligers gezocht voor de cursus ’Leer werken met de digitale overheid’

7 december 2017

Heb je affiniteit met internet en de e-overheidsdienstverlening en weet je daar zelf goed de weg in te vinden? Ben je communicatief vaardig en heb je affiniteit met de doelgroep senioren, dan is de Bibliotheek op zoek naar jou.

Bekijk details van Vrijwilligers gezocht voor de cursus ’Leer werken met de digitale overheid’

• Oproep voor Klik & Tik-vrijwilligers

6 december 2017

Vind je het leuk om mensen computer vaardig te maken? Dan heeft de Bibliotheek je nodig!

Bekijk details van Oproep voor Klik & Tik-vrijwilligers

• Meer plastic dan vissen in de zee? Nee!

22 mei 2018

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland steunt het project van scholiere Luna Kemper. Luna werkt niet alleen aan haar persoonlijke ontwikkeling, maar zet ook maatschappelijke thema’s op de kaart. Als Bibliotheek en partner van Haarlem Plastic Vrij juichen wij dit soort initiatieven toe.

Bekijk details van Meer plastic dan vissen in de zee? Nee!