Nieuws

Het nieuws komt naar je toe. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Resultaat 1 - 10 (van 91)

• Herfstgedichten voorlezen voor kinderen Bekijk details

24 september 2021

Welzijn Bloemendaal organiseert voor kinderen van groep 5 t/m 8 een activiteit om herfstgedichten voor te lezen in de Buurttuin in Bennebroek.

Bekijk details van Herfstgedichten voorlezen voor kinderen

• Schoorstenen en zonnepanelen bij Taalfeestje 2021 Bekijk details

23 september 2021

Schoorstenen, gaskachels en zonnepanelen. Geen eenvoudige woorden om te spellen, laat staan als Nederlands niet je moedertaal is. Tijdens het Taalfeestje storten elf nieuwe Nederlanders zich op het dictee dat geschreven en voorgelezen is door Aureen Harthoorn van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Bekijk details van Schoorstenen en zonnepanelen bij Taalfeestje 2021

• Schrijversavond met gastschrijver Sulaiman Addonia Bekijk details

16 september 2021

Op 22 september gaat Sulaiman Addonia in de Bibliotheek in gesprek met Abdelkader Benali. Addonia is in Haarlem te gast als 'writer in residence' voor het project Citybooks. Ook Gerda Blees is deze avond aanwezig.

Bekijk details van Schrijversavond met gastschrijver Sulaiman Addonia

• Start tentoonstelling ‘Een open boek’ Bekijk details

9 september 2021

De formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort vindt plaats van 3 tot en met 5 september 2021. Dit brengt gevolgen met zich mee voor de bereikbaarheid en de openingstijden van de vestigingen Zandvoort, Bloemendaal en Heemstede.

Bekijk details van Start tentoonstelling ‘Een open boek’

• Zandvoort gesloten tijdens Grand Prix Bekijk details

11 augustus 2021

Bekijk details van Zandvoort gesloten tijdens Grand Prix

• Pride-gedichten door Van de Vendel Bekijk details

5 augustus 2021

De Pink Poetry Trail vindt van 2 tot en met 8 augustus plaats in Zandvoort en wordt in het kader van Pride at the Beach georganiseerd. Edward van de Vendel schreef op basis van gesprekken met LHBTIQ+-jongeren gedichten, die op posters door de hele stad zijn te vinden.

Bekijk details van Pride-gedichten door Van de Vendel

• Pride-gedichtenroute in Zandvoort Bekijk details

19 juli 2021

Van 1 tot en met 7 augustus kun je bij de Bibliotheek Zandvoort en in abri’s door heel Zandvoort posters bewonderen met gedichten over LHBTIQ+-jongeren.

Bekijk details van Pride-gedichtenroute in Zandvoort

• Zonder zorgen lenen Bekijk details

16 juli 2021

Ga je op vakantie? Dan neem je vast een stapel boeken van de Bibliotheek mee. Lever jouw boeken op tijd in en regel al je Bibliotheekzaken met deze praktische tips. Zo lees je de hele zomer zonder zorgen.

Bekijk details van Zonder zorgen lenen

• Voorlezen in Haarlem-Oost Bekijk details

12 juli 2021

Met zachte gitaarmuziek op de achtergrond luistert een grote groep kinderen aandachtig naar voorlezer Winston. Daarachter staan de ouders te genieten van een kopje koffie.

Bekijk details van Voorlezen in Haarlem-Oost

• Vestigingen weer zo goed als normaal open Bekijk details

5 juli 2021

Opluchting. Maar ook licht ongeduld. Dat zijn de overheersende gevoelens bij Roxane van Acker, directeur van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, nu we een fase ingaan zonder al te ingrijpende coronamaatregelen.

Bekijk details van Vestigingen weer zo goed als normaal open