Nieuws

Het nieuws komt naar je toe. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Resultaat 1 - 10 (van 58)

• Aanscherping coronaregels

22 oktober 2020

De overheid doet een dringend beroep aan alle organisaties om het coronavirus terug te dringen. Hierdoor gelden er per 14 oktober weer strengere regels in de Bibliotheek.

Bekijk details van Aanscherping coronaregels

• iPads voor gezinnen VoorleesExpress

5 oktober 2020

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 t/m 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Want als je de taal goed spreekt, kunt lezen en begrijpt, ben je beter in staat om verantwoorde keuzes te maken voor je eigen toekomst.

Bekijk details van iPads voor gezinnen VoorleesExpress

• Ophef over stadsdichter

25 september 2020

Het college van burgemeester en wethouders heeft in de avond van 25 september besloten om de benoeming van Darryl Danchelo Osenga als stadsdichter van Haarlem in te trekken.

Bekijk details van Ophef over stadsdichter

• Dank voor jouw betrokkenheid

18 september 2020

Het is heel fijn om te zien dat de Bibliotheek weer goed bezocht wordt. Binnen de beperkingen zoeken we steeds naar wat wél mogelijk is. En nemen we nieuwe initiatieven!

Bekijk details van Dank voor jouw betrokkenheid

• Online Bibliotheek-app

15 september 2020

Vanaf dinsdag 8 september kun je gebruikmaken van een nieuwe app voor zowel je e-books als je luisterboeken: de online Bibliotheek-app. Deze app komt in de plaats van twee apps: de E-books-app en de LuisterBieb-app. De app is makkelijk in het gebruik én heeft meer mogelijkheden!

Bekijk details van Online Bibliotheek-app

• Digitale Participatiemarkt

8 september 2020

Op woensdag 16 september kun je de digitale Participatiemarkt bezoeken. Deze keer via het scherm van jouw smartphone, tablet of computer.

Bekijk details van Digitale Participatiemarkt

• Digitaal Sterk! van start

7 september 2020

Een smartphone, tablet of computer kan ingewikkeld zijn. Er zitten veel knoppen en functies op. Hoe leer je die allemaal gebruiken? Een vrijwilliger van het Digitaal Sterk!-centrum legt het je graag uit.

Bekijk details van Digitaal Sterk! van start

• Pakje Kunst in de Bibliotheek Haarlem Centrum

4 september 2020

Trek een Pakje Kunst uit de oude mechanische sigarettenautomaat en verras jezelf! (Of je vriend, vriendin, buurvrouw, oma, vader, of wie je ook maar wil).

Bekijk details van Pakje Kunst in de Bibliotheek Haarlem Centrum

• Haarlem en ik

17 augustus 2020

Haarlem bestaat dit jaar 775 jaar! En dat moet gevierd worden. En jij, als inwoner van Haarlem, kan daar een steentje aan bijdragen. Er is namelijk een speciaal boekje gemaakt dat deel uit gaat maken van de grote vriendenbibliotheek. En jij kunt helpen om deze compleet te maken.

Bekijk details van Haarlem en ik

• VoorleesExpress en corona

17 juli 2020

Vanaf september krijgen trajecten in het kader van de VoorleesExpress een herstart. Door het coronavirus zijn de lopende trajecten tijdelijk stil komen te liggen.

Bekijk details van VoorleesExpress en corona