Nieuws

Het nieuws komt naar je toe. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Resultaat 1 - 10 (van 11)

• Renate Dorrestein overleden

8 mei 2018

Op 4 mei overleed schrijfster Renate Dorrestein. Zij werd 64 jaar. Met haar overlijden verliest Nederland één van haar meest productieve auteurs.

Bekijk details van Renate Dorrestein overleden

• Examentijd: leren in de Bibliotheek

1 mei 2018

De eindexamens staan weer voor de deur. In de examentijd bieden we in de Bibliotheek Haarlem Centrum en Haarlem Noord extra studieplekken aan.

Bekijk details van Examentijd: leren in de Bibliotheek

• Boekuitwisseling jumelage steden

22 april 2018

Zaterdag 21 april was de jaarlijkse boekuitwisseling van Bibliotheken tussen de zustersteden Osnabrück, Angers en Haarlem. Deze Duitse en Franse boeken voegt de Bibliotheek daarna toe aan haar collectie.

Bekijk details van Boekuitwisseling jumelage steden

• Veel animo voor Participatiemarkt

30 maart 2018

Mensen liepen er rond met stapels folders en pennen, maar vooral met een glimlach op hun gezicht. Op de Participatiemarkt in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk op 28 maart was het een drukte van belang.

Bekijk details van Veel animo voor Participatiemarkt

• Op het puntje van je stoel

9 maart 2018

Woensdag 7 maart was het zover. Brugklassers stroomden met hun supporters de Bibliotheek Haarlem Centrum in om hun voorleeskunsten te laten zien aan de jury en de bekende schrijfster Maren Stoffels.

Bekijk details van Op het puntje van je stoel

• Kilometers lezen met de bieb

7 maart 2018

Van maandag 12 maart t/m vrijdag 6 april doen de leerlingen van groep vijf en zes van tien basisscholen in Zuid-Kennemerland mee met de Leeskilometerwedstrijd 2018. Vier weken lang gaan zij als echte boekenwurmen aan de slag om zoveel mogelijk bladzijdes te lezen.

Bekijk details van Kilometers lezen met de bieb

• Voorleestips

2 maart 2018

Je kind voorlezen. Het klinkt gemakkelijk, maar valt soms nog best tegen. Leesconsulent Suzanne de Haas-Lor geeft tips om van voorlezen een feestje te maken.

Bekijk details van Voorleestips

• Meer plastic dan vissen in de zee? Nee!

22 februari 2018

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland steunt het project van scholiere Luna Kemper. Luna werkt niet alleen aan haar persoonlijke ontwikkeling, maar zet ook maatschappelijke thema’s op de kaart. Als Bibliotheek en partner van Haarlem Plastic Vrij juichen wij dit soort initiatieven toe.

Bekijk details van Meer plastic dan vissen in de zee? Nee!

• De Bibliotheek Heemstede weer open

31 januari 2018

De Bibliotheek Heemstede is na een korte sluiting weer open. In verband met de bouwactiviteiten in het pand is de Bibliotheek tijdelijk naar een ander deel verhuisd: naar het Leescafé aan de kant van de Heemsteedse Dreef.

Bekijk details van De Bibliotheek Heemstede weer open

• Vrijwilligers gezocht voor de cursus ’Leer werken met de digitale overheid’

7 december 2017

Heb je affiniteit met internet en de e-overheidsdienstverlening en weet je daar zelf goed de weg in te vinden? Ben je communicatief vaardig en heb je affiniteit met de doelgroep senioren, dan is de Bibliotheek op zoek naar jou.

Bekijk details van Vrijwilligers gezocht voor de cursus ’Leer werken met de digitale overheid’