Nieuws

Het nieuws komt naar je toe. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Resultaat 31 - 40 (van 71)

• ThuisBieb gaat sluiten Bekijk details

29 mei 2020

Vanaf nu kun je genieten van 100 gratis e-books. Voor kinderen én volwassenen.

Bekijk details van ThuisBieb gaat sluiten

• Achter de schermen: Bekijk details

29 mei 2020

Acht vestigingen van de BZK zijn sinds twee weken weer open - met helaas voorlopig nog be-perkte dienstverlening. Janneke van Schaik, vestigingsmanager in Haarlem Centrum, vertelt hoe het die eerste weken achter de schermen ging en wat er nog geregeld moet worden.

Bekijk details van Achter de schermen:

• Vandaag lid worden, direct online lenen Bekijk details

15 mei 2020

Ben je geen lid van de Bibliotheek, maar wil je graag digitaal lezen of gebruikmaken van onze online diensten? Word dan online lid van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland! Je regelt dit eenvoudig vanuit huis.

Bekijk details van Vandaag lid worden, direct online lenen

• Vestigingen stapsgewijs weer open vanaf 18 mei Bekijk details

6 mei 2020

Vanaf maandag 18 mei is de Bibliotheek Zuid-Kennemerland weer open voor het lenen en inleveren van materialen.

Bekijk details van Vestigingen stapsgewijs weer open vanaf 18 mei

• Hulp in tijden van corona Bekijk details

6 mei 2020

Door de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus komen mensen soms in de problemen. Persoonlijke of praktische problemen, zoals boodschappen doen of de zorg voor een familielid. Ook kan het zijn dat je de informatie over corona niet meer begrijpt. Voor dit soort vragen en problemen kun je terecht bij een groot aantal organisaties. Zij kunnen je weer op weg helpen of doorverwijzen.

Bekijk details van Hulp in tijden van corona

• Hulp bij digitale vaardigheden Bekijk details

28 april 2020

Nu we door het coronavirus afstand tot elkaar moeten houden, bieden digitale hulpmiddelen een uitkomst om met elkaar in contact te blijven. Digitaal Sterk! en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland helpen daarbij en zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Bekijk details van Hulp bij digitale vaardigheden

• Start Kinderjury 2020 Bekijk details

6 maart 2020

Lees mee en kies het beste boek van 2019! Woensdag 4 maart zijn de Leesweken van de Kinderjury officieel van start gegaan.

Bekijk details van Start Kinderjury 2020

• De winnende boekentips Bekijk details

19 februari 2020

Welk boek heeft in 2019 het meeste indruk op jou gemaakt en waarom? Dat was de vraag die we in december in onze nieuwsbrief en op de website stelde. Meer dan 300 reacties ontvingen we met mooie boekentips en een persoonlijke toelichting. Uit deze reacties hebben we zeven gelukkige winnaars getrokken die we hun prijs, een Kobo Aura 2 e-reader, in de Bibliotheek overhandigden.

Bekijk details van De winnende boekentips

• MeeMaakPodium in Schalkwijk van start Bekijk details

14 januari 2020

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland ontvangt een subsidie van € 92.500 voor het ontwikkelen van het MeeMaakPodium en een ‘huiskamer’.

Bekijk details van MeeMaakPodium in Schalkwijk van start

• Het Verhalenboek van de Vijfhoek Bekijk details

2 januari 2020

In september 2019 is Buurtzorg met Mirjam Touw als enthousiaste trekker, het project Het Verhalenboek van de Vijfhoek gestart. Het is een project voor zeventigplussers uit De Vijfhoek.

Bekijk details van Het Verhalenboek van de Vijfhoek