Nieuws

Het nieuws komt naar je toe. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Resultaat 81 - 90 (van 135)

• Winnaars Schrijfwedstrijd Kinderboekenweek bekend Bekijk details

1 december 2020

Dit jaar konden kinderen in Zuid-Kennemerland tijdens de Kinderboekenweek deelnemen aan de Schrijfwedstrijd van de Bibliotheek. Deelnemers moesten hiervoor het verhaal afmaken waarvoor Rian Visser het begin had geschreven. In de periode van 30 sept. t/m 19 okt ontvingen we in totaal 141 inzendingen. De jury heeft ze allemaal gelezen en na lang wikken en wegen zijn de winnaars uitgekozen.

• Haarlem en Ik: een cadeau voor Haarlem Bekijk details

23 november 2020

Haarlem heeft dit jaar 775 jaar stadsrechten dus de stad is jarig. Om dit te vieren is kunstinitiatief Artvark het project ‘Haarlem en ik’ gestart. Vanuit het idee om met alle inwoners de stad een cadeau te geven zijn blanco zigzagboekjes gemaakt die mensen zelf kunnen vullen. In november worden alle boekjes ingeleverd, maar wat gaat er eigenlijk gebeuren met al deze boekjes?

• Mooi bedrag opgehaald met Rabo ClubSupport Bekijk details

6 november 2020

Dankzij stemmen van leden van de Rabobank heeft de Bibliotheek 2.500 euro opgehaald voor de VoorleesExpress.

• Corona heeft veel impact Bekijk details

4 november 2020

Lovende woorden klonken er recent aan het adres van de bibliotheken na de aankondiging van de nieuwe sluiting, van de Tweede Kamer tot in de dagbladen: 'Bibliotheken zijn vitale organen' en 'De bieb is een mentale sportschool'.

• Aanscherping coronaregels Bekijk details

22 oktober 2020

De overheid doet een dringend beroep aan alle organisaties om het coronavirus terug te dringen. Hierdoor gelden er per 14 oktober weer strengere regels in de Bibliotheek.

• iPads voor gezinnen VoorleesExpress Bekijk details

5 oktober 2020

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 t/m 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Want als je de taal goed spreekt, kunt lezen en begrijpt, ben je beter in staat om verantwoorde keuzes te maken voor je eigen toekomst.

• Ophef over stadsdichter Bekijk details

25 september 2020

Het college van burgemeester en wethouders heeft in de avond van 25 september besloten om de benoeming van Darryl Danchelo Osenga als stadsdichter van Haarlem in te trekken.

• Dank voor jouw betrokkenheid Bekijk details

18 september 2020

Het is heel fijn om te zien dat de Bibliotheek weer goed bezocht wordt. Binnen de beperkingen zoeken we steeds naar wat wél mogelijk is. En nemen we nieuwe initiatieven!

• Online Bibliotheek app Bekijk details

15 september 2020

Vanaf dinsdag 8 september kun je gebruikmaken van een nieuwe app voor zowel je e-books als je luisterboeken: de online Bibliotheek app. Deze app komt in de plaats van twee apps: de E-books app en de LuisterBieb app. De app is makkelijk in het gebruik én heeft meer mogelijkheden!

• Digitaal Sterk! van start Bekijk details

7 september 2020

Een smartphone, tablet of computer kan ingewikkeld zijn. Er zitten veel knoppen en functies op. Hoe leer je die allemaal gebruiken? Een vrijwilliger van het Digitaal Sterk!-centrum legt het je graag uit.

Paginanavigatie