Nieuws

Het nieuws komt naar je toe. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Aanmelden

Resultaat 91 - 100 (van 102)

 • Verbouwing de Bibliotheek Haarlem Centrum Bekijk details

  11 april 2022

  Binnenkort wordt het pand van de Bibliotheek Haarlem Centrum verbouwd. Het gebouw, dat deels dateert uit de 16e eeuw en deels uit de jaren 70, vergt onderhoud en wordt verduurzaamd. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Haarlem, eigenaar van het pand, en starten maandag 2 mei. Tijdens de verbouwing blijft de Bibliotheek open.

 • Groene stap voor Bibliotheek aan Huis Bekijk details

  5 april 2022

  De Bibliotheek aan Huis, de dienst die zorgt dat mensen kunnen blijven lezen als ze niet meer zelf naar de Bibliotheek kunnen komen, is duurzamer geworden.

 • Selfservice: je kunt meer dan je denkt Bekijk details

  5 april 2022

  Wat is het verschil tussen fullservice en selfservice? Met het verruimen van de openingstijden in januari 2022 is de Bibliotheek nog toegankelijker geworden. Sommige vestigingen zoals Bloemendaal, Haarlem Noord en Haarlem Centrum, zijn zelfs met regelmaat open tot 20:00 uur ’s avonds!

 • Isabel wint voorleeswedstrijd Read2Me! Bekijk details

  22 maart 2022

  Isabel Peralta Schutte heeft woensdag 16 maart de voorleeswedstrijd Read2Me! Gewonnen met een fragment uit ‘De tunnel’. Het publiek en de jury was onder de indruk van de manier waarop zij het aangrijpende verhaal bracht. Ze wist het publiek te raken met het oorlogsverhaal van Anna Woltz.

 • Feestelijke opening het Lokaal bij Bibliotheek Zandvoort Bekijk details

  22 maart 2022

  Online veiligheid is belangrijker dan ooit. Bij de Bibliotheek doen we er alles aan jouw gegevens zo veilig mogelijk te houden, maar zelf kan je ook een boel doen! Wij hebben een paar handige tips om veilig gebruik te maken van alle online services van de Bibliotheek.

 • Veilig online! Bekijk details

  22 maart 2022

  Online veiligheid is belangrijker dan ooit. Bij de Bibliotheek doen we er alles aan jouw gegevens zo veilig mogelijk te houden, maar zelf kan je ook een boel doen! Wij hebben een paar handige tips om veilig gebruik te maken van alle online services van de Bibliotheek.

 • Officieel moment voor VoorleesExpress Bekijk details

  8 maart 2022

  Na een projectperiode van drie jaar hebben Bibliotheek Zuid-Kennemerland en WIJ Heemstede de VoorleesExpress officieel opgenomen in het bestaande aanbod. Tijdens een officieel moment in De Luifel ondertekende de partijen de overeenkomst.

 • De Leesweken zijn gestart! Bekijk details

  10 februari 2022

  De Leesweken van de Kinderjury zijn officieel van start gegaan! Na de Leesweken start het stemmen voor de Kinderjury 2022. Kinderen krijgen de kans zelf de boeken te lezen en hun favoriete boek te bepalen.

 • Bezoek het striptekenmuseum! Bekijk details

  4 januari 2022

  De striptekenwedstrijd tijdens de Kinderboekenweek is al even terug. De winnaars zijn bekend en de prijzen zijn uitgereikt, maar al die andere mooie verhalen dan? Omdat iedereen z’n best heeft gedaan, verdient iedereen een plekje in een museum.

 • Nog ruimer open Bekijk details

  24 december 2021

  Een aantal vestigingen is in het nieuwe jaar nog ruimer open. En goed nieuws: Haarlem Oost is weer geopend als vanouds!

Paginanavigatie