Fay en Levy winnen voorleeswedstrijd Read2Me! in de Bibliotheek Haarlem Centrum

Gepubliceerd op: 7 maart 2024 13:02

Bibliotheek op School het Schoter

Fay Captijn en Levy van der Hoorn zijn op woensdag 6 maart tot winnaars verkozen van de voorleeswedstrijd Read2Me! In de Doelenzaal van de Bibliotheek Haarlem Centrum wisten zij de jury te overtuigen dat ze klaar zijn voor de provinciale vervolgronde in Amsterdam.

Vijf brugklassers mochten hun voorleeskunsten laten zien in de Doelenzaal. Aan de jury bestaande uit wethouder Diana van Loenen, Audrey Krist van Pabo InHolland en Jessica Jongkind van boekhandel Kiekeboek de moeilijke taak twee winnaars te kiezen. Het geheel werd aan elkaar gepraat door presentator Aureen Harthoorn, die de deelnemers veel succes wenste voor ze begonnen.

Vijf voorleessterren

Sam trapte enthousiast af met een stuk uit ‘Raveleijn’ van Paul van Loon en werd geprezen door de jury, als eerste gaan is niet niks. De voorlezers kregen stuk voor stuk de kans om het publiek, maar zeker ook de jury te imponeren. Bij elke voorlezer werd het doodstil in de zaal en er kan met recht gesproken worden van vijf voorleessterren. Nadat iedereen geweest was, is het aan de jury. Tijdens het juryberaad genoot de zaal van rapper Noah Tukker. Tukker, die onder artiestennaam Notulist sinds 2020 rapteksten schrijft, produceert en laat horen, heeft speciaal voor Read2Me! Een rap geschreven. Een knaller, want na één refrein danst en zingt de hele zaal mee.

Drie winnaars

Na het beraad van de jury was het moment daar, het bekendmaken van de winnaars. Geen makkelijke keuze, maar volgens de jury uiteindelijk twee terechte winnaars. Levy van der Hoorn las voor uit het mooie boek ‘Soldaten huilen niet’ van Rindert Kromhout en de jury was onder de indruk van haar ingetogen, maar krachtige presentatie. Het sloot perfect aan bij het gekozen stuk. Fay Captijn las voor uit ‘Luna’ van Pieter Koolwijk. De jury merkte dat ze een ervaren voorlezer is, goede tempowisselingen heeft en het verhaal écht beleeft. De trotse winnaars gingen naar huis met een rugtas vol boeken en een ticket voor de volgende ronde.