VN-Thriller van het Jaar 2024

Gepubliceerd op: 30 mei 2024 16:55

Logo VN

Elk jaar kiest de jury van de VN-Thriller van het Jaar een aantal boeken die volgens de jury vijf sterren waard zijn. Dit jaar werden er uit 387 boeken maar zes vijf sterren!

Op de shortlist stond dit jaar geen boek van eigen bodem, en bij uitzondering ook niet één Scandinavisch exemplaar. Dominant op de lijst zijn mannelijke schrijvers uit het Angelsaksische taalgebied.

De winnaar van de VN-Thriller van het Jaar 2024

Stad der engelen, geschreven door Jordan Harper is de winnaar van de VN-Thriller van het Jaar. Het boek volgt de dagelijkse werkzaamheden van twee werknemers van een miljoenenbedrijf dat de misstappen en onthulde geheimen van beroemdheden die een schandaal dreigen te veroorzaken, uit de openbaarheid doet verdwijnen. De jury prijst de ‘amorele ambiguïteit’ van ‘Hollywoodfixer’ Mae, die er trots op is hoe zij ‘als een kogel’ functioneert, en haar wankelmoedige ex-geliefde Chris. Die ambiguïteit wordt door #MeToo-praktijken waar tienermeisjes het slachtoffer van zijn op de proef gesteld. 

  • Jordan Harper Stad der engelen

    Als de baas van een vrouwelijke pr-medewerker wordt neergeschoten, start ze een onderzoek waarbij ze in aanraking komt met de wetteloze praktijken en systemen...

    Gedrukt boek

De shortlist