RobotWise in de bieb: iedereen kan robots programmeren!

Gepubliceerd op: 14 juni 2024 11:25

RobotWise in de bieb: iedereen kan robots programmeren!

Afgelopen twee woensdagen zocht een groep kinderen in de Bibliotheek Hillegom precies uit hoe een robot nou werkt. Zij volgden een workshop van RobotWise, mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.

‘Wat gaat de tijd snel!’ de anderhalf uur is voorbij gevlogen voor de kinderen die gewerkt hebben met de Blue-bots en Ozo-bots. De Blue-bots zijn robots die je via bluetooth kan programmeren met een iPad. Je moet goed nadenken wat de volgende stap van je robot is, jij voert het in en de robot volgt jouw opdrachten. De Ozo-bots zijn net zo slim, maar op een andere manier. De kinderen tekenen met stift een lijn, en de robot volgt het zonder problemen!

Tijd vliegt voorbij

De kinderen die in deze eerste groep zaten hadden niet verwacht dat het zo leuk was. Wie had nou verwacht dat je met je iPad een robot kan besturen? Nog voor de groep het door had, was het alweer voorbij. En de workshop is niet alleen leuk, je leert er ook nog een veel van. De principes die gebruikt worden om de robots te besturen zijn de basis van het programmeren.

Meld je snel aan!

Denk je nu: ‘he, dit lijkt me ook wel wat!’ Dan ben je precies op tijd, want er komt nog een reeks workshops aan. Woensdag 19 en 26 juni kan je ook oefenen met robots en zelf ervaren hoe het is om deze techniek te controleren.