Nieuws

Het nieuws komt naar je toe. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Resultaat 21 - 30 (van 120)

• Officieel moment voor VoorleesExpress Bekijk details

8 maart 2022

Na een projectperiode van drie jaar hebben Bibliotheek Zuid-Kennemerland en WIJ Heemstede de VoorleesExpress officieel opgenomen in het bestaande aanbod. Tijdens een officieel moment in De Luifel ondertekende de partijen de overeenkomst.

• De Leesweken zijn gestart! Bekijk details

10 februari 2022

De Leesweken van de Kinderjury zijn officieel van start gegaan! Na de Leesweken start het stemmen voor de Kinderjury 2022. Kinderen krijgen de kans zelf de boeken te lezen en hun favoriete boek te bepalen.

• Bezoek het striptekenmuseum! Bekijk details

4 januari 2022

De striptekenwedstrijd tijdens de Kinderboekenweek is al even terug. De winnaars zijn bekend en de prijzen zijn uitgereikt, maar al die andere mooie verhalen dan? Omdat iedereen z’n best heeft gedaan, verdient iedereen een plekje in een museum.

• Nog ruimer open Bekijk details

24 december 2021

Een aantal vestigingen is in het nieuwe jaar nog ruimer open. En goed nieuws: Haarlem Oost is weer geopend als vanouds!

• Winnaars striptekenwedstrijd bekend Bekijk details

20 december 2021

Tijdens de Kinderboekenweek van 2021 konden kinderen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland deelnemen aan de striptekenwedstrijd. Stripmaker Alex van Koten heeft het eerste plaatje gemaakt en het was de taak om het verhaal af te maken. Dit werd in grote getalen gedaan, we kregen meer dan 150 striptekeningen binnen! Nu zijn de winnaars bekend.

• Write for Rights Bekijk details

3 december 2021

Tijdens de jaarlijkse schrijfactie van Amnesty sturen mensen van over de hele wereld brieven tegen onrecht. Ook jij kan meehelpen met schrijven. Bestel snel jouw pakketje om mee te helpen een einde te maken aan onrecht.

• Rabo ClubSupport levert groot bedrag op Bekijk details

24 november 2021

Stemmende leden van de Rabobank hebben ervoor gezorgd dat de Bibliotheek ruim € 3.400 heeft opgehaald. Een prachtig resultaat voor creatieve ruimtes bij het Meemaakpodium.

• Drummen op plastic in de bieb Bekijk details

24 november 2021

Woensdag 17 en zaterdag 20 november was in de Bibliotheek Haarlem Centrum en de Bibliotheek Zandvoort even geen sprake van stilte. Er werd gedrumd. Op plastic!

• Nieuwe entree voor de Bibliotheek Zandvoort Bekijk details

22 november 2021

Vanaf maandag 22 november zijn er werkzaamheden in De Blauwe Tram in Zandvoort. De Bibliotheek blijft open tijdens de werkzaamheden, maar je kunt enige hinder ondervinden.

• Ideeën gezocht Bekijk details

18 november 2021

Heb jij een idee voor een schrijver, spreker of dichter die je graag in de Bibliotheek wilt zien? Laat het ons weten! Dit is hét moment om je favorieten op jouw ‘bucketlist’ met ons te delen.

Paginanavigatie