Nieuws

Het nieuws komt naar je toe. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Resultaat 21 - 30 (van 35)

• Het Magazijn in Haarlem Centrum

28 maart 2019

Kom in de Bibliotheek Haarlem Centrum gauw eens een kijkje nemen in het souterrain. Of beter gezegd: Het Magazijn!

Bekijk details van Het Magazijn in Haarlem Centrum

• Kilometers lezen met de bieb

26 maart 2019

Van maandag 18 maart t/m vrijdag 12 april doen de leerlingen van groep vijf en zes van 17 basisscholen in Zuid-Kennemerland mee met de Leeskilometerwedstrijd 2019. Vier weken lang gaan zij als echte boekenwurmen aan de slag om zoveel mogelijk bladzijdes te lezen.

Bekijk details van Kilometers lezen met de bieb

• Terugblik: Helden en Hordes

25 februari 2019

Wat als je vastloopt in je creatieve proces? Hoe onderscheid je je tussen alles wat er al is gedaan? En hoe kies je het beste idee uit al je creatieve ideeën?

Bekijk details van Terugblik: Helden en Hordes

• Muziekcd's en games bij de Bibliotheek

24 januari 2019

De Bibliotheek stopt met haar eigen muziekcollectie. We sluiten aan bij de landelijke collectie van Muziekweb, die uitgebreider en actueler is.

Bekijk details van Muziekcd's en games bij de Bibliotheek

• Blik op het nieuwe Schalkwijk

27 november 2018

De herinrichting van de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk is afgerond. De Bibliotheek kan bezoekers en de buurt nu nog beter van dienst zijn.

Bekijk details van Blik op het nieuwe Schalkwijk

• NS Publieksprijs

25 oktober 2018

De nominaties voor de NS Publieksprijs zijn bekend. Lees snel welke boeken in aanmerking komen voor de titel "Boek van het Jaar".

Bekijk details van NS Publieksprijs

• Winnaar Kinderjury 2018 bekend

27 juni 2018

Na twee maanden in spanning afwachten is het dan zover. De winnaar van de Kinderjury 2018 is bekend. Duizenden kinderen hebben gestemd op hun favoriete boek.

Bekijk details van Winnaar Kinderjury 2018 bekend

• Voorleestips

2 maart 2018

Je kind voorlezen. Het klinkt gemakkelijk, maar valt soms nog best tegen. Leesconsulent Suzanne de Haas-Lor geeft tips om van voorlezen een feestje te maken.

Bekijk details van Voorleestips

• Vrijwilligers gezocht voor de cursus ’Leer werken met de digitale overheid’

7 december 2017

Heb je affiniteit met internet en de e-overheidsdienstverlening en weet je daar zelf goed de weg in te vinden? Ben je communicatief vaardig en heb je affiniteit met de doelgroep senioren, dan is de Bibliotheek op zoek naar jou.

Bekijk details van Vrijwilligers gezocht voor de cursus ’Leer werken met de digitale overheid’

• Oproep voor Klik & Tik-vrijwilligers

6 december 2017

Vind je het leuk om mensen computer vaardig te maken? Dan heeft de Bibliotheek je nodig!

Bekijk details van Oproep voor Klik & Tik-vrijwilligers