Nieuws

Het nieuws komt naar je toe. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Resultaat 21 - 30 (van 84)

• Hoe gaat het taalspreekuur nu? Bekijk details

12 januari 2021

Door de coronamaatregelen kan de Bibliotheek mensen voor het taal- en mediaspreekuur niet meer fysiek ontvangen. Daar werd gelukkig iets op gevonden: telefonische spreekuren.

Bekijk details van Hoe gaat het taalspreekuur nu?

• Nova Leest door! Bekijk details

8 januari 2021

Nova Leest is een leesbevorderingsproject op het ROC Nova College. Een collectie boeken op school en fictie lezen in de klas.

Bekijk details van Nova Leest door!

• Kerstgedichtenservice Bekijk details

14 december 2020

De Bibliotheek Kerstgedichtenservice zit voor jou klaar om een bijzonder kerstgedichtje te schrijven. Stuur ook een digitale kerstkaart naar jouw liefsten!

Bekijk details van Kerstgedichtenservice

• Stadsgedichten Willemien Spook Bekijk details

13 december 2020

‘Stadsdochter’, een selectie van meer dan honderd gedichten die Willemien Spook tijdens haar stadsdichterschap schreef, is nu ook te leen in de Bibliotheek.

Bekijk details van Stadsgedichten Willemien Spook

• Wil jij weer aan de slag? Bekijk details

3 december 2020

Wil jij je inzetten voor jouw buurt of zoek je (vrijwilligers)werk, dagbesteding of opleidingsmogelijkheden? Kijk dan eens op de website van de Participatiemarkt.

Bekijk details van Wil jij weer aan de slag?

• Winnaars Schrijfwedstrijd Kinderboekenweek bekend Bekijk details

1 december 2020

Dit jaar konden kinderen in Zuid-Kennemerland tijdens de Kinderboekenweek deelnemen aan de Schrijfwedstrijd van de Bibliotheek. Deelnemers moesten hiervoor het verhaal afmaken waarvoor Rian Visser het begin had geschreven. In de periode van 30 sept. t/m 19 okt ontvingen we in totaal 141 inzendingen. De jury heeft ze allemaal gelezen en na lang wikken en wegen zijn de winnaars uitgekozen.

Bekijk details van Winnaars Schrijfwedstrijd Kinderboekenweek bekend

• Haarlem en Ik: een cadeau voor Haarlem Bekijk details

23 november 2020

Haarlem heeft dit jaar 775 jaar stadsrechten dus de stad is jarig. Om dit te vieren is kunstinitiatief Artvark het project ‘Haarlem en ik’ gestart. Vanuit het idee om met alle inwoners de stad een cadeau te geven zijn blanco zigzagboekjes gemaakt die mensen zelf kunnen vullen. In november worden alle boekjes ingeleverd, maar wat gaat er eigenlijk gebeuren met al deze boekjes?

Bekijk details van Haarlem en Ik: een cadeau voor Haarlem

• Mooi bedrag opgehaald met Rabo ClubSupport Bekijk details

6 november 2020

Dankzij stemmen van leden van de Rabobank heeft de Bibliotheek 2.500 euro opgehaald voor de VoorleesExpress.

Bekijk details van Mooi bedrag opgehaald met Rabo ClubSupport

• Corona heeft veel impact Bekijk details

4 november 2020

Lovende woorden klonken er recent aan het adres van de bibliotheken na de aankondiging van de nieuwe sluiting, van de Tweede Kamer tot in de dagbladen: 'Bibliotheken zijn vitale organen' en 'De bieb is een mentale sportschool'.

Bekijk details van Corona heeft veel impact

• Cadeauboek Nederland Leest Bekijk details

4 november 2020

Zoals ieder jaar is november de maand van Nederland Leest. Vanwege de tijdelijke sluiting van de Bibliotheek verlengen we de periode dat je het cadeauboek kunt ophalen. Jouw cadeautje ligt dus nog op je te wachten.

Bekijk details van Cadeauboek Nederland Leest