Nieuws

Het nieuws komt naar je toe. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Resultaat 41 - 50 (van 50)

• Dieuwertje Blok leest 2 oktober voor in Haarlem

30 september 2019

Op woensdag 2 oktober begint de Kinderboekenweek feestelijk in Haarlem. Dieuwertje Blok (jawel, de Dieuwertje van het Sinterklaasjournaal) leest dan voor in wijkcentrum De Ringvaart.

Bekijk details van Dieuwertje Blok leest 2 oktober voor in Haarlem

• Buitenboekenbus weer geopend

22 augustus 2019

De buitenboekenbus is vanaf nu weer geopend in de Bibliotheek Haarlem Noord.

Bekijk details van Buitenboekenbus weer geopend

• Doe mee met de Kinderjury

2 mei 2019

Wil je super leuke nieuwe boeken lezen? Doe dan mee met de Kinderjury! Wie weet wint jouw favoriete boek wel!

Bekijk details van Doe mee met de Kinderjury

• Geld ophalen door boeken te lezen

9 april 2019

Waarom rondjes rennen, als je ook kunt sponsorlezen? Door zo veel mogelijk te lezen, haalden de kinderen van de basisschool De Cirkel geld op om nieuwe boeken te kunnen kopen.

Bekijk details van Geld ophalen door boeken te lezen

• Het Magazijn in Haarlem Centrum

28 maart 2019

Kom in de Bibliotheek Haarlem Centrum gauw eens een kijkje nemen in het souterrain. Of beter gezegd: Het Magazijn!

Bekijk details van Het Magazijn in Haarlem Centrum

• Kilometers lezen met de bieb

26 maart 2019

Van maandag 18 maart t/m vrijdag 12 april doen de leerlingen van groep vijf en zes van 17 basisscholen in Zuid-Kennemerland mee met de Leeskilometerwedstrijd 2019. Vier weken lang gaan zij als echte boekenwurmen aan de slag om zoveel mogelijk bladzijdes te lezen.

Bekijk details van Kilometers lezen met de bieb

• Terugblik: Helden en Hordes

25 februari 2019

Wat als je vastloopt in je creatieve proces? Hoe onderscheid je je tussen alles wat er al is gedaan? En hoe kies je het beste idee uit al je creatieve ideeën?

Bekijk details van Terugblik: Helden en Hordes

• NS Publieksprijs

25 oktober 2018

De nominaties voor de NS Publieksprijs zijn bekend. Lees snel welke boeken in aanmerking komen voor de titel "Boek van het Jaar".

Bekijk details van NS Publieksprijs

• Programmeren voor kinderen

1 oktober 2018

In de Bibliotheek kunnen kinderen digitaal prutsen: kennismaken met programmeren, hacken of apps bouwen. Daar zit namelijk een hele wereld van codes achter! Doe je ook mee mee met één van onze activiteiten?

Bekijk details van Programmeren voor kinderen

• Voorleestips

2 maart 2018

Je kind voorlezen. Het klinkt gemakkelijk, maar valt soms nog best tegen. Leesconsulent Suzanne de Haas-Lor geeft tips om van voorlezen een feestje te maken.

Bekijk details van Voorleestips