NS Publieksprijs wordt niet uitgereikt

Gepubliceerd op: 24 oktober 2022 14:13

gouden strop 2022

Het stemmen voor de NS Publieksprijs is per direct gestopt en de prijs wordt niet uitgereikt. De Stichting CPNB, die de stemming organiseert, zegt dat op grote schaal gemanipuleerd is. Hierdoor is het onmogelijk de stemming eerlijk te laten verlopen.

De NS zegt in een reactie:

Wij zijn teleurgesteld over deze afloop van de NS Publieksprijs 2022. Allereerst voor de auteurs die een mooi boek hebben geschreven en daarnaast voor alle boekenliefhebbers die op hun favoriete boek hebben gestemd.


Met de NS Publieksprijs willen wij de CPNB steunen om boeken een groter podium te geven en Nederland te inspireren om vaker een boek te lezen. Wij hopen dat de genomineerde boeken alsnog alle aandacht krijgen en dat lezend Nederland van deze boeken zal genieten. 


Deelnemers zijn gebaat bij eerlijke verkiezingen en dus ook bij een terechte winnaar. Nu de CPNB dat dit jaar niet kan garanderen, vinden wij het terecht dat de verkiezingen vroegtijdig worden beƫindigd.

Dit waren de genomineerden

De onderstaande zes boeken waren de bestverkochte boeken in de periode 1 juli 2021 tot 1 juli 2022. De titels moesten aan een aantal criteria voldoen, zoals: oorspronkelijk geschreven in de Nederlandse taal voor volwassenen en behorende tot het genre fictie/factie.