Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens deze dagen kun je de Bibliotheek bezoeken voor allerlei leuke activiteiten. Workshops, voorstellingen, voorleesuurtjes, noem het maar op! Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een ander thema.

Agenda kinderactiviteiten

 • Mag ik meedoen?

  Eend wil bij een vriendenclub. Gaat het hem lukken? Kom kijken en luisteren naar dit verhaal over vrienden met het verteltheatertje.

  woensdag 24 oktober 2018, van 15:00 tot 15:45

  de Bibliotheek Zandvoort

  Bekijk details van Mag ik meedoen?

 • Circus

  Wil jij Toeloeloe en Harrie, de twee leukste vriendjes van Nederland, leren kennen? Kom dan naar de voorstelling ‘Circus’.

  woensdag 28 november 2018, van 15:00 tot 15:45

  de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

  Bekijk details van Circus

Bekijk alle activiteiten voor kinderen

DIY vriendschapsarmbandje

Hanelore, van de Bibliotheek, kan ontzettend goed vriendschapsarmbandjes maken! Hoe ze dit doet? Bekijk deze video en je leert het binnen een paar minuten. 

Zo lees je nóg meer boeken!

meisje leest boek

'Het is zo ontspannen om te lezen. Dat gevoel gun ik ieder kind', aldus Melissa, leesconsulent bij de Bibliotheek.

 

Kinderen voor Kinderen

Elk jaar brengt Kinderen Voor Kinderen een speciaal nummer uit voor de Kinderboekenweek. Dit jaar heet het liedje ‘Kom erbij!’.

Uitreiking Gouden Griffel en Penseel

Jongens boeken

De Kinderboekenweek start met de uitreiking van de Gouden Griffel. Behalve een Griffel, wordt er ook een Gouden Penseel uitgereikt! 

Geef jouw beste vriend een boek cadeau!

Boek cadeau

Heb je een lievelingsboek dat jouw beste vriend(in) nog niet gelezen heeft? Vul dan de ansichtkaart in bij jouw Bibliotheek en wie weet, krijgt jouw vriend(in) dat mooie boek cadeau van ons.