Kinderboekenweek

6 t/m 17 oktober 2021

Jeugd & jongeren

Worden wat je wil

Van 6 t/m 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek! Het thema dit jaar is ‘Worden wat je wil’. In de Bibliotheek organiseren we allerlei leuke activiteiten rondom dit thema. Kijk maar snel in de agenda! Of kom eens langs in de bieb, we hebben heel veel boeken over gekke, leuke of interessante beroepen. We zien je graag snel!

Agenda

Doe mee met de Striptekenwedstrijd!

Pak je potloden of stiften en doe vanaf 2 oktober mee met de striptekenwedstrijd! Alex van Koten heeft de eerste tekening gemaakt, en wij dagen jou uit om jouw eigen stripfiguur een beroepenavontuur te laten beleven. We zijn heel benieuwd!

3 tips voor het maken van een strip

Vind jij striptekenen heel leuk maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Stripmaker Alex van Koten weet daar alles van en geeft je daarom drie supergoede tips. Bekijk het filmpje en je kunt zo aan de slag. Veel tekenplezier!

Lekker lezen!

Boekentips over beroepen

Zing je mee!?

Zing en dans lekker mee met het lied van Kinderen voor Kinderen voor de Kinderboekenweek! Het liedje gaat over dat je kan worden wat je wil en dat je het nu ook nog helemaal niet hoeft te weten.

Hoe word je wat je wil?

Hoe kom je er eigenlijk achter wat je later wil worden? Er is zoveel keuze! Bijvoorbeeld kapper, dokter, schrijver. Hier vind je 6 tips die je op weg helpen en we praten erover met een beroepencoach.

Handige boekentip

Geen idee nog wat jij later worden wil? Dan is dit een superhandig boek. Je leest de verhalen van verschillende mensen over hun beroep en wat ze er leuk en minder leuk aan vinden.

Strips!

Hoe word je kinderboekenschrijver?

Jozua Douglas is een hele bekende kinderboekenschrijver. Maar hoe is hij dat geworden?  
Lees de 5 meestgestelde vragen en aan hem.

Dit zijn de winnaars van de Kinderjury

Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar zijn samen de Kinderjury. Zij hebben met elkaar het leukste boek gekozen in 2 leeftijdscategorieën. Bekijk het filmpje van de prijsuitreiking.

Moeite met lezen? Dit is de Makkelijk Lezen Lijst

Heb je moeite met lezen of vind je lezen niet leuk? Hier vind je zeker weten boeken die het lezen wél leuk maken. Al deze boeken gaan over beroepen, zo kun je lekker ontdekken wat jij later worden wil. 

Headerafbeelding: Maikel Thijssen Photography