Lezen wordt nóg leuker met de zomerleesbingo!

Leesbingo

Yes, het is zomer! Lekker vrij van school en alleen maar leuke dingen doen. Zwemmen, buiten spelen, gamen, met vrienden en vriendinnen afspreken. En…lekker in een leuk boek duiken! Wil je het lezen nog leuker maken? Pak dan de zomerleesbingo erbij en doe de grappige, leuke en rare opdrachten!

Download hier de zomerleesbingo

Hoe werkt het?

Eigenlijk is een leesbingo heel simpel. Het werkt als een gewone bingo, alleen zonder prijsjes (of je moet zelf iets regelen). Zo ga je ermee aan de slag:

  • Print de leesbingo uit.
  • Bekijk wat er op de vakjes van de leesbingo staat. Bijvoorbeeld: 'Lees op de wc’ of ‘Lees met een zaklamp onder de dekens'.
  • Je mag zelf kiezen waar je begint, je hoeft dus niet links bovenaan te beginnen. Zo kun je ook een vakje kiezen met je ogen dicht, iemand anders een vakje laten aanwijzen of gewoon zelf bepalen welke jij het leukste vindt om te doen.
  • Je leest een kwartier (op de manier of plek zoals in de opdracht staat).
  • Heb je een opdracht gedaan? Goed gedaan! Dan mag je het vakje afstrepen, er een kruisje doorheen zetten of er een leuke sticker op plakken!
  • Heb je alle opdrachten gedaan en vakjes ingevuld? Wauw, dan is je bingokaart vol en heb je lekker veel gelezen. Hartstikke goed gedaan!
     

Leuke tips

Maak er een wedstrijdje van met andere kinderen. Wie heeft er dit jaar als eerste zijn leesbingo vol? Kruis de vakjes tegelijk met een vriendje af. Zo kun je tegelijk een boek over jullie lievelingsdier lezen bijvoorbeeld en er daarna samen over praten! Maak bij elk vakje een leuke foto. Die kun je bijv. delen op een van onze social mediakanalen (Facebook of Instagram).

Heel veel lees- en bingoplezier!!