Dyslexie

Wist je dat de Bibliotheek op veel vlakken kan helpen om het leesplezier te vergroten bij kinderen die dyslexie hebben? Zo hebben wij speciale boeken, maar ook heel veel tips die jij zelf kunt gebruiken als je kind dyslexie heeft of lezen lastig vindt. Hoe help je een kind dat lezen heel lastig vindt? En welke boeken zijn wél leuk voor kinderen met dyslexie?

Hoe herken je dyslexie?

Kinderen met dyslexie hebben moeite met het verwerken van klanken en tekens. Ze lijken wel allergisch voor boeken en lopen ze achter op hun leeftijdsgenoten. Maar hoe herken je nu dyslexie bij kinderen?

Welke hulpmiddelen zijn er voor dyslexie?

meisje leest boek

Als je dyslexie hebt, heb je moeite met lezen en vind je het vaak ook niet zo leuk om te doen. Daarom zijn er allerlei hulpmiddelen om het lezen makkelijker te maken. 

Wist jij dat er speciale dyslexieboeken zijn?

Tanja de Jonge is schrijfster en heeft speciaal voor kinderen met dyslexie, boeken geschreven. Met dyslexie haal je woorden door elkaar, verwissel je letters en is de volgende regel vinden lastig. Hoe schrijf je een boek voor kinderen met dyslexie?

Samen lezen is nog leuker!

meisje leest boek

Veel met je kind lezen is goed! Tsja, maar hoe dan? Wat is nou echt een leuke manier en hoe zorg je ervoor dat het niet saai wordt? Gery werkt bij de Bibliotheek en weet álles over samenleesboekjes. Zij legt je haarfijn uit wat het is, en hoe je het moet gebruiken.

Makkelijk Lezen boekentips