Educatief Jaarprogramma basisonderwijs 2018-2019

Voor het basisonderwijs in Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom, Spaarndam en Zandvoort heeft de Bibliotheek een uitgebreid educatief aanbod. Voor elke groep is er een programma of les. Het aanbod geldt ook voor het speciaal onderwijs.

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland is dé partner in leesbevordering, digitale geletterdheid en cultuureducatie. De Bibliotheek verzorgt jaarlijks een nieuw en aantrekkelijk programma. Wij kijken ook naar kwaliteit: bij alle programma’s wordt gekeken naar de kerndoelen van het onderwijs en de recente ontwikkelingen binnen het onderwijs. Ook doen wij aan kennisdeling, bijvoorbeeld met de Cursus Open Boek, de Monitor op school of de rubriek Nieuws, waar we de laatste ontwikkelingen met je delen.
En kan de schoolbibliotheek wel wat aandacht gebruiken? Ook hiervoor kun je bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland terecht.

Contact
Wil je meer informatie over het aanbod voor het basisonderwijs, abonnementen of programma’s?
Neem dan contact op met Anja de Groot.
Bel 023-511 5407 of mail educatie[at]bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Programma's

Klik op één van de onderstaande programma’s en schrijf je in

De schoolbibliotheek: aantrekkelijk of kan het beter?

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan!
Heb je vragen over hoe je de schoolbibliotheek met leuke boeken op orde houdt? Hoe je kinderen motiveert die lezen niet leuk of moeilijk vinden? Wil je meer weten over werken met de Bibliotheek op School? Ben je op zoek naar een uitleensysteem voor de boeken en/of zoek je naar inspirerende methoden en manieren om kinderen over boeken te laten praten? Is er een uitgebreid leesbeleid op school maar weet je niet precies wat wel en niet te doen? Wil je graag leescoördinator worden?
Vraag nu een adviesgesprek aan. Dit gesprek valt onder het educatief abonnement.
Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met:
Anja de Groot
023 – 5115407
educatie[at]bibliotheekzuidkennemerland.nl

Educatieve abonnementen en groepspassen

Educatieve abonnementen en groepspassen

Er zijn verschillende educatieve abonnementen. Wil je weten wat de kosten zijn en welke programma’s daarbij horen? 

Alle leerlingen een Bibliotheekpas

Het onderwijs steekt veel energie in het taal- en leesonderwijs. Het is belangrijk dat leerlingen ook in hun vrije tijd lezen om voldoende leeskilometers te maken. En zij hebben literatuur en informatie nodig voor de opdrachten van school.

Om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken biedt de Bibliotheek een gratis Bibliotheekpas voor alle leerlingen aan. Hiermee kunnen zij niet alleen boeken lenen, maar hebben zij ook toegang tot de databanken van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met Anja de Groot.
Bel 023-5115407 of mail educatie[at]bibliotheekzuidkennemerland.nl