Basisonderwijs

Opnieuw hebben we een inspirerend pakket van programma’s voor jouw school gemaakt. Een aanbod waarin onder andere lesbrieven en praktische tips met veel aandacht voor leesplezier én inspiratie om het lezen leuk te houden in de groep.


Ook vind je in de educatieve programmering weer activiteiten op het gebied van digitale geletterdheid.

Wil je de nieuwsbrieven ontvangen die bij het educatief abonnement horen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief, speciaal voor het primair onderwijs. 

Leesbevordering

Wil je het leesonderwijs op school nog leuker maken? Bekijk ons aanbod van educatieve producten en diensten op het gebied van leesbevordering.

Digitale geletterdheid

Maak van de leerlingen op jullie school echte zoekhelden en kies voor onze educatieve programma's over informatievaardigheden en mediawijsheid.

Advies en tips

Kan de schoolbibliotheek beter, wil je advies over AVI-lezen of krijg je graag tips over leesbevordering en leesplezier? Laat je adviseren. We helpen graag. 

Leesoffensief

Een aantal zeer recente onderzoeken geven aan dat kinderen en jongeren steeds minder tijd aan lezen besteden en er minder plezier aan beleven. En dat het leesniveau achteruit gaat. Deze onderzoeken, in combinatie met het advies van de Onderwijsraad en de Raad voor Cultuur, maakt dat de ministers Van Engelshoven en Slob oproepen tot een Leesoffensief. Natuurlijk kan de bibliotheek de school hierin goed ondersteunen!

De Bibliotheek op school

Goed kunnen lezen is onmisbaar voor de ontwikkeling van kinderen. De Bibliotheek op school helpt scholen kinderen te stimuleren meer te lezen en het leesplezier te vergroten.

Vertelcollectie

Met de Vertelcollectie maak je voorlezen nog levendiger. En heel handig: onze voorleestips en suggesties voor vervolgactiviteiten. Kant-en-klaar voor jou!

Inhoud abonnement

  • 8 bibliotheekpassen
  • lenen van 3 stuks Vertelcollectie
  • lesbrief groep 3 ‘De leukste boeken voor groep 3’
  • lesbrief groep 4 ‘Overal poëzie’
  • lesbrief groep 5 ‘Ontdek de Bibliotheek’
  • inspiratiemailing (nieuwsbrief) groep 6 t/m 8 ‘Week van de Mediawijsheid’
  • lesbrief leesbevordering groep 6 t/m 8 ‘Boekenbattle en Elevator Pitch!’
  • praktische tips (over AVI, werkvormen, ouderbetrokkenheid etc.)
  • 1 adviesgesprek

Kosten: € 105 

Heeft jouw school de afgelopen jaren geen abonnement gehad?
Neem dan contact op met Anja de Groot, consulent primair onderwijs.
 

Contact

Anja de Groot

Consulent primair onderwijs

023 - 511 54 07

Contact

Anja de Groot, Consulent primair onderwijs, 023 - 511 54 07

Stuur een mail

Tips en updates voor het basisonderwijs

Wil je tips en nieuws ontvangen over het aanbod van de Bibliotheek voor het basisonderwijs? Meld je aan en ontvang 4x per jaar een update.

Ja, ik wil updates ontvangen